Šie sūrūs pipirai yra kilę iš Madagaskaro pakrančių. Jie skinami rankomis kai pipirai dar nėra subrendę – nuo vasario iki gegužės mėnesio. Visi gamybos etapai atliekami vietinių Madagaskaro kaimo gyventojų rankomis. Šie žali pipirai skiriasi nuo kitų užšaldytų džiovintų žaliųjų pipirų, nes yra skaniai traškūs, aštrūs ir labai sūrūs. Juos galima naudoti pipirų malūnėlyje arba susmulkinti naudojant grūstuvę. Patiekalus, šiais pipirais, pagardinkite prieš patiekiant.
Madagaskaro pipirų auginimas:
Pipirų auginimą Madagaskare XX amžiaus pradžioje pradėjo prancūzas Émile Prudhomme po misijos Java saloje. Jis buvo Nacionalinio kolonijinės agronomijos instituto direktorius ir 1899 m. pranešime apie žemės ūkį parašė: „Iki šiol Madagaskare nebuvo jokių rimtų bandymų auginti pipirus, tačiau yra pagrindo manyti, kad šis pipirų vynmedis suklestės rytinės pakrantės dalyje“. Pipirai pirmiausia buvo auginami „Nossi-Be“, o vėliau jų auginimas pasklido ir Sambirano mieste.
Sudedamosios dalys
Žalieji pipirai, druska, citrinos rūgštis.
Kilmės šalis: Madagaskaras.
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Vilma –
Nuostabus atradimas! Mums tinka visur 🙂 Nėra perdaug aštrūs, lengvai sutrupa tarp pirštų, nuostabus sūrumas, o kvapas tobulas 😇 Jie tokie skanūs, kad neretai ir viena sukramsnoju 🙈 Labai rekomenduoju išbandyti!