Madagaskaro juodieji pipirai TERRE EXOTIQUE, 70 g.

 7.40 PVM

Madagaskaro juodieji pipirai yra aštraus skonio, su išreikštomis medžio bei vaisinėmis skonio natomis. Jie puikiai tinka gardinant paukštieną, gratiną ar pomidorų salotas.

Turime

Madagaskaro juodieji pipirai Madagaskare auginami salos pietryčiuose, Indijos vandenyno pakrantėje. Pipirų derlius imamas du kartus per metus – gegužės-birželio ir spalio-lapkričio mėnesiais.

Pipirai Madagaskare pradėti auginti XX amžiaus pradžioje. Į šią salą juos atvežė prancūzas Emile Prudhomme po misijos Javoje, Indonezijoje. Jis buvo Nacionalinio Kolonijinės Agronomijos Instituto direktorius, atsakingas už kavos, tabako ir pipirų auginimo plėtrą saloje.

1899 m. „Žemės ūkio pranešime“ jis rašė: „Iki šiol nebuvo rimtų bandymų auginti pipirus Madagaskare, tačiau yra priežasčių manyti, kad šis augalas galėtų augti didelėje rytinės pakrantės dalyje“.

Pirmiausia, pipirai buvo pradėti auginti Nossi-Be saloje, o vėliau paplito aplink Sambirano upę. 1930-ųjų pabaigoje Madagaskaro pipirmedžiai itin nukentėjo nuo botaninės ligos, dėl kurios pipirmedžių kamienai sparčiai pūdavo. Tai paskatino ieškoti naujų, atsparesnių veislių.

Taip buvo pradėta auginti „Belontoeng“ veislė iš Lampungo Indonezijoje. Malagasių kalboje pipirai vadinami „Dipoivatra“.

Sudedamosios dalys

Madagaskaro juodieji pipirai

Grynasis kiekis 70 g.

Laikymo sąlygos

Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje

Papildoma informacija

Svoris 0.07 kg
Išmatavimai 5 × 5 × 8 cm

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Rašyti atsiliepimą gali tik prisijungę pirkėjai, kurie yra įsigiję šį produktą.