Pirkinių krepšelis

Konsultuojame +370 690 44488

Pristatome nemokamai 🇱🇹 perkant už €29

Tinklaraštis

Gaminame su prieskonių karaliumi – šafranu

Šiame blogo įraše supažindinsime Jus su keliomis paslaptimis, kaip geriusiai panaudoti šafraną! Šafranas laikomas vienu iš kilniausių prieskonių pasaulyje. Šis prieskonis kartais dar vadinamas Irano raudonuoju auksu. Šafranas – tai džiovintos kroko (Crocus sativus) gėlės žiedų piestelės. Šafrano rinkimas yra tarsi mozaikos dėliojimas iš galybės detalių – teigiama, kad vienam kilogramui šio prieskonio reikia maždaug 150 […]

Užburiančių kalėdinių receptų idėjos

Kalėdos – visų mylimas metų laikas kuomet norisi palepinti savo artimuosius mažomis staigmenomis ir nustūmus į šalį kasdienius rūpesčius trumpam kartu pasimėgauti užburiančia ramybe ir šiluma. Tikriausiai vargu ar rastume geresnį būdą išskleisti šiai šventiškai aurai nei keletas šildančių kalėdinių skanėstų, kuriais taip gera dalintis rate artimųjų prie puodelio arbatos ar karšto kalėdinio vyno. Šiame […]

Svajingosios vanilės ankštys bei kaip jas pasirinkti

Kaip pasirinkti vanilę? Kokia vanilės ankšties istorija? Iš kur ji kilusi? Šiame blogo įraše atskleisime vanilės paslaptis Jūsų gurmaniškiems potyriams! Stebuklingos juodos vanilės ankšties istorija „Vanilė‟ kilusi iš ispaniško žodžio „vainilla‟, kuris reiškia ankštį. Iš pradžių ji buvo atvežta iš Centrinės Amerikos ‒ teritorijos nuo Meksikos iki Gvatemalos, įskaitant Belizą ir Hondūrą. Sakoma, kad actekai […]

Karis: mitiniai prieskoniai

Karis yra menas, kurio dalelę paslapčių Jums atversime trumpame blogo įraše apie šio universalaus prieskonių mišinio istoriją, skirtumus ir rūšis. Sudarytas iš turtingos spalvų paletės ir užburiančių aromatų, tai prieskonių mišinys, puikiai derantis su mėsos, žuvies ar daržovių patiekalais – prisijaukinę kario prieskonių mišinį išlaisvinsite savo fantaziją virtuvėje! Karis – dalelė Indijos kulinarinio lobyno Jūsų […]

Atrandant Šri Lanką – Ceilono cinamonas

Šri Lankos atradimas „Ceilono cinamonas – legendinis prieskonis‟ Cinamonas kilęs iš Ceilono, tačiau senovėje apie jo kilmę sklandė daugybė legendų. Egiptiečiai, naudoję cinamoną balzamavimui, tikėjo, kad jis auginamas pasitelkiant mistinius ritualus tolimame ir paslaptingame krašte. Norėdama atskleisti šios paslapties šydą faraonė Hatšepsuta įsakė surengti ekspediciją į Punto žemę, kitaip vadintą Dievo žeme, dabartinės Etiopijos teritorijoje, […]

Voatsiperifery pipirai – dalelė iš tolimojo Madagaskaro paslapčių skrynios

Madagaskaras! Ši didžiulė sala yra dosnios ir turtingos ekosistemos namai bei retų laukinių pipirų lopšys, kurie dar visai neseniai buvo beveik nežinomi, o šiuo metu tapo itin geidžiami geriausių virtuvės šefų prieskonių lentynose – Voatsiperifery pipirai. Šie pipirai auga tik laukinėmis sąlygomis, tyros gamtos apsuptyje. Tiesa, žmonėms juos surinkti nėra taip paprasta, kaip gali pasirodyti.

Kodėl brangsta kavos kainos

Kodėl pasaulyje brangsta kava?

Tikriausiai jau visi lietuviški žiniasklaidos šaltiniai pranešė apie pasaulyje augančias kavos kainas. Per pastaruosius 12 mėnesių Arabica rūšies kavos kaina ICE Futures JAV biržoje padvigubėjo. Deja, bet kavos kainos The Mood taip pat pakils. Per pastaruosius 12 mėnesių arabikos pupelių kainos išaugo net 50% – liepos mėn. pasiekė septynerių metų aukštumas po to, kai sausra […]

Japoniška Matcha arbata – kuo ji tokia ypatinga?

Žalioji arbata turi keletą rūšių, viena jų ir šiandienos tema – Matcha. Kalbėti apie Matchą arbatą galima daug, pradedant nuo jos istorijos, kilmės ir baigiant paruošimo būdais bei naudos sveikatai. Apipinta giliai įsišaknijusių tradicijų ši žalioji arbata šiais laikais paplitusi po visą pasaulį ir yra vertinama dėl išskirtinio dėmesio auginimui, apdorojimui bei stiprių ir tyrų […]

Druska – neįkainojami žemės kristalai

Jei reikėtų išsirinkti vieną prieskonį bei pagal jį aprašyti visą žmonijos istoriją, tai neabejotinai būtų druska. Nors jau kuris laikas druska yra tapus mūsų kasdienio raciono dalimi, be jos neapsieiname ruošdami kasdienius patiekalus, tačiau istoriškai dar visai nesenai druska buvo prabangos prekė, įkandama ne kiekvienam, bei apipinta beveik mitinėmis savybėmis apie savo poveikį, kėlusi karus […]

„Pain is good“ čili padažai – liepsna besisvaidanti trijulė

Čili pipirai ir jų skirtingos rūšys jau kurį laiką nebėra naujiena mūsų virtuvėje. Šie iš Pietų Amerikos kilę ugningi pipirai skaičiuoja jau 6000 metų, nuo pirmųjų žinomų atvejų, kuomet jie buvo naudojami pirmykščių civilizacijų racione, Pietų ir Centrinėje Amerikoje, aplink dabartinės Meksikos teritoriją. Savo kelionę į skirtingas pasaulio virtuves, šie ugnimi besivaidijantys mažyliai pradėjo nuo […]

Saugus atsiskaitymas

Visi atsiskaitymai šifruojami 128-bit AES kodavimu

Kokybiškas aptarnavimas

98% užsakymų įvykdomi per 1 darbo dieną arba mažiau

Nemokamas pristatymas

Visiems užsakymams, kai
krepšelio suma virš €29

 

Gera produkcija

Kviečiame rinktis iš mūsų plataus prekių asortimento