Birželio pabaigoje aplankę sūrininkus Austrijoje, pajudėjome link Prancūzijos. Su nuotykiais panakvojome Dižone, garstyčių sostinėje, ir atvykome pas bičiulius į Tours miestą švęsti PIPIRŲ. Keturios dienos nuolatinio bendravimo nuo ryto iki nakties ir net iki paryčių. Bendravimo tiek, kad sunku atsiplėšti nuo kompanijos ir eiti miegoti. Pokalbiai skanūs, o nauji sutikti žmonės, dabar jau bičiuliai. Grįžkime […]
Tinklaraštis
Apie pipirus Žinių radijo eteryje: kviečiame klausytis
Pipirai mums reiškia žymiai daugiau – tai ne tik prieskonis, jų dėka atsiveria nauji ir spalvingi pasaulio ir kultūrų klodai, jie mus suveda su pačiais įdomiausiais žmonėmis visame pasaulyje. Kviečiame klausytis laidos „Sotūs ir laimingi“, joje susipažinsite su mumis, jei tik dabar atradote THE MOOD bei sužinosite aibę negirdėtų faktų apie prieskonius, kuriuos kasdien naudojame […]
Skaniausias naminis pomidorų padažas – apsilaižysite pirštus
Turbūt nepaneigsite, jog viena ryškiausių vasaros žvaigždžių yra šviežutėliai pomidorai. Kad jų tikro skonio nepamirštumėme ištisus metus dalinamės naminio pomidorų padažo receptu, kuris mūsų komandos gretose kasmet yra numeris vienas. Šią gardžią tyrę pasigaminsite labai paprastai, pasiseks ir tiems, kurie niekada nieko panašaus dar negamino, nes sugadinti šio padažo tiesiog neįmanoma. Jis puikiai tiks troškiniams, […]
Japoniška Matcha arbata – kuo ji tokia ypatinga?
Žalioji arbata turi keletą rūšių, viena jų ir šiandienos tema – Matcha. Kalbėti apie Matchą arbatą galima daug, pradedant nuo jos istorijos, kilmės ir baigiant paruošimo būdais bei naudos sveikatai. Apipinta giliai įsišaknijusių tradicijų ši žalioji arbata šiais laikais paplitusi po visą pasaulį ir yra vertinama dėl išskirtinio dėmesio auginimui, apdorojimui bei stiprių ir tyrų […]
Baltoji Egipto dykumų druska nustebins unikalia tekstūra
Šerkšnas gali formuotis ne tik žiemą ir ne tik ten, kur šalta, štai vidur Egipto dykumų šerkšno tiek, kiek tik noris. Juokaujame, baltoji Egipto dykumų druska taip vadinama dėl ypatingos jos tekstūros, kuri labai primena mums visiems gerai žinomą šerkšną. Baltoji Egipto dykumų druska atrasta dviejų beduinų – tėvo ir sūnaus, kurie kasinėdami tam tikrą […]
Unikalios pipirų degustacijos – bilietas į egzotiškus skonių pasaulius
Prieskoniai mus lydi beveik kasdien, bet kaip dažnai laikydami rankose pipirų pakuotę susimąstote kokia istorija slypi už jos? Nedideliame pipirų indelyje glūdi miškai ir džiunglės, kuriose ant kekių suposi pipirai, atsidavusių žmonių šypsenos ir darbštumas, kurie rankomis skynė ir perrinko prieskonius, ilga kelionė iki mūsų, kokybės testai ir kt. Pipirai nėra vien skonis ir kvapas […]
Dovanų idėja – puošnūs prieskonių rinkiniai kulinariniams šedevrams
Dovanos… Dovanos?! Dovanos!?!? Tam, kad šis klausimas netaptų tikru galvos skausmu, kviečiame žvilgtelti į tris puikias dovanų idėjas. Ypač, jei gyvenate su tikru virtuvės šefu arba pažįstate tokį. Pasakysime, kuo jį galite nustebinti. Ogi prieskoniais! Gaminti mėgstančiam virtuozui nėra nieko geriau už naujų prieskonių indelį, kuriame slypi margaspalviai pasaulio skoniai, keliantys įkvėpimą pagaminti šį tą […]
Viskas, ko noriu Kalėdoms – „Becks Cocoa“ kakava!
Gerai, jau gerai, gal kiek perspaudėm, bet vargu ar rastumėme žmogų, kuris atsisakytų gardžios kakavos puodelio. Nebent tokį, kuris dar neragavo „Becks Cocoa“ kakavų. „Visa kita tiesiog nebuvo pakankamai gerai” Štai tokiu sakiniu prasidėjo šių puikių kakavų istorija. Tai nutiko prieš beveik 25 metus, kuomet savo namų virtuvėje, Miuncheno Westend rajone, Maiklas Bekas (Michael Beck) […]
„The Mood“ kavos klubo pristatymas ir pasirodymas pasaulinėje parodoje
Spalio 7–11 dienomis Vokietijoje, Kelne, vyko didžiausia pasaulyje maisto ir gėrimų paroda „Anuga“. Nesumeluosime, bet joje „The Mood“ daugumai nušluostė nosį. Tuoj paaiškinsime kodėl. Parodoje pristatėme „The Mood“ kavas ir nešėme žinutę apie savo miestą. Stende „Vaporwave“ grafiniu stiliumi kūrybiškai įpynėme Kauno modernizmo pastatus vienoje pusėje ir partnerių iš Miuncheno pastatus – kitoje. Visus juos […]
Sveiki ir skanūs užkandžiai: „Pulsin“ naujienos mūsų lentynose
Nuolat skubate ir nerandate laiko pilnavertei mitybai, galbūt ieškote vaikams skanių ir sveikų alternatyvų, arba norite užkandžiauti be sąžinės graužaties? Turime jums gerų žinių. Bet apie viską nuo pradžių. Visa „Pulsin“ istorija prasidėjo Didžiojoje Britanijoje, kur trys draugai studentai nusprendė gaminti sveikus užkandžius ir maisto papildus. Iš pradžių jie tėvų virtuvėse gamino energinius rutuliukus, o […]