Pirkinių krepšelis

Konsultuojame +370 690 44488

Pristatome nemokamai 🇱🇹 perkant už €49

Tinklaraštis

Vytintos dešros iš Prancūzijos

Delikatesai iš Prancūzijos: išskirtinio skonio vytintos dešros ir terinai

Prancūziškų skonių desantas Kaune! Šios prancūzaitės tikrai nepaliks abejingų – aukščiausios kokybės, išskirtinės išvaizdos ir skonio. Susipažinkite artimiau Mūsų gausią turimų produktų šeimą papildė gardi naujiena iš Prancūzijos – 10 rūšių vytintų dešrų ir 5 rūšių terinai. Pietryčių Prancūzijoje vilnijančių kalvų apsuptyje įsikūrę gamintojai yra sektoriaus lyderiai, turintys nepriekaištingą reputaciją šalyje ir Europoje. Ši profesionalų […]

austriškas Alpių kalnų sūris

Atraskite naujus skonius: pristatome austrišką Alpių kalnų sūrį

Geros žinios tiems, kurie negali gyventi be sūrio! Džiaugiamės galėdami sūrio mėgėjams pasiūlyti naujieną, kuri ne taip seniai papildė mūsų asortimentą – tai preciziškai gaminamas austriškas Alpių kalnų sūris. Mūsų gamintojai – atsidavę ir itin rimtai žiūrintys į savo darbą. Ilgametė patirtis ir vietovė, kurioje gimsta šie delikatesai leidžia sukurti išskirtinio skonio ir kokybės produktus. […]

Praskleidžiant persų mėlynosios druskos šydą

Skirtingai nei jūros druska, išgaunama iš druskos tvenkinių, ši per tūkstančius metų trukusios fosilizacijos metu susidariusi Persijos mėlynoji druska yra fosilija, arba brangakmenis, kurio kristalai susiformavo prieš 100 mln. metų priešistorinėse jūrose. Ši safyro mėlynumo druska susidarė garuojant vidaus jūroms ir ežerams. Tai druska menanti milijonus metų pasaulio istorijos, nuo išnykusių gyvūnų rūšių, gamtos kataklizmų […]

Kokia prieskonių įvairovė telpa po žodžiu „pipirai“?

Šiais laikais žodį „pipiras“ vartojame įvairiems prieskoniams pavadinti ir tai dažnai sukelia tikrą painiavą. Taigi, kas yra „pipiras“? Geriausias būdas iki galo suprasti visas skirtingas prieskonines uogas, sėklas ir ankštis – pažvelgti į šių botaninę klasifikaciją. Aiškią ir šiuo metu naudojamą augalų klasifikaciją sukūrė švedų botanikas Karlas Linėjus (Carl Linnaeus), XVIII amžiuje. Tai buvo pirmasis […]

Gaminame su kario prieskoniais

Indijoje ir Azijoje kario prieskoniai yra sudedamoji recepto dalis. Prieskoniai pirmiausia pakepinami, tada sumalami grūstuvu ir trintuvu, įpilama aliejaus (Indijoje – sezamų, žemės riešutų arba ghi sviesto, o Tailande – kokosų aliejaus), gausiai įmaišoma šviežių aromatinių žolelių (smulkinto česnako, tarkuoto imbiero, kapotų kalendrų ir petražolių, smulkiai supjaustytos citrinžolės…) ir Jūsų kario pasta paruošta naudojimui! Šią aštrią pastą galite tučtuojau įmaišyti į patiekalo padažą ir […]

Kelionė į tolimosios Etiopijos virtuvę

Didelėje dalyje Etiopijos vis dar gyvenama tradiciniu būdu – šalies žemės ūkyje vyrauja smulki žemdirbystė. Etiopijos gastronomija – tai turtinga, pagrinde vegetariška, virtuvė, kurios pagrindą sudaro ankštinės kruopos: lęšiai, soros, skaldyti žirniai ar kitos. Retesniais atvejais valgoma mėsa (dažniausiai jautiena, vištiena, ožkiena ar ėriena) visada patiekiama troškinta. Pagrindinė etiopiečių mitybos dalis yra t’ef (arba tefas). Šie sorų […]

Gaminame su prieskonių karaliumi – šafranu

Šiame blogo įraše supažindinsime Jus su keliomis paslaptimis, kaip geriusiai panaudoti šafraną! Šafranas laikomas vienu iš kilniausių prieskonių pasaulyje. Šis prieskonis kartais dar vadinamas Irano raudonuoju auksu. Šafranas – tai džiovintos kroko (Crocus sativus) gėlės žiedų piestelės. Šafrano rinkimas yra tarsi mozaikos dėliojimas iš galybės detalių – teigiama, kad vienam kilogramui šio prieskonio reikia maždaug 150 […]

Užburiančių kalėdinių receptų idėjos

Kalėdos – visų mylimas metų laikas kuomet norisi palepinti savo artimuosius mažomis staigmenomis ir nustūmus į šalį kasdienius rūpesčius trumpam kartu pasimėgauti užburiančia ramybe ir šiluma. Tikriausiai vargu ar rastume geresnį būdą išskleisti šiai šventiškai aurai nei keletas šildančių kalėdinių skanėstų, kuriais taip gera dalintis rate artimųjų prie puodelio arbatos ar karšto kalėdinio vyno. Šiame […]

Svajingosios vanilės ankštys bei kaip jas pasirinkti

Kaip pasirinkti vanilę? Kokia vanilės ankšties istorija? Iš kur ji kilusi? Šiame blogo įraše atskleisime vanilės paslaptis Jūsų gurmaniškiems potyriams! Stebuklingos juodos vanilės ankšties istorija „Vanilė‟ kilusi iš ispaniško žodžio „vainilla‟, kuris reiškia ankštį. Iš pradžių ji buvo atvežta iš Centrinės Amerikos ‒ teritorijos nuo Meksikos iki Gvatemalos, įskaitant Belizą ir Hondūrą. Sakoma, kad actekai […]

Karis: mitiniai prieskoniai

Karis yra menas, kurio dalelę paslapčių Jums atversime trumpame blogo įraše apie šio universalaus prieskonių mišinio istoriją, skirtumus ir rūšis. Sudarytas iš turtingos spalvų paletės ir užburiančių aromatų, tai prieskonių mišinys, puikiai derantis su mėsos, žuvies ar daržovių patiekalais – prisijaukinę kario prieskonių mišinį išlaisvinsite savo fantaziją virtuvėje! Karis – dalelė Indijos kulinarinio lobyno Jūsų […]

Saugus atsiskaitymas

Visi atsiskaitymai šifruojami 128-bit AES kodavimu

Kokybiškas aptarnavimas

98% užsakymų įvykdomi per 1 darbo dieną arba mažiau

Nemokamas pristatymas

Visiems užsakymams, kai
krepšelio suma virš €49

Gera produkcija

Kviečiame rinktis iš mūsų plataus prekių asortimento