TERRE EXOTIQUE Timuro uogos

 7.70 44.14 PVM

Timuro uoga yra retenybė. „Timur“ uoga auginta Nepalo kalnų ūkininkų bei pasižymi unikaliu citrinų, daržovių ir miško aromatu. Šių uogų egzotiškos natos ir citrinos bei citrinžolės aromatas pagardina keptą su sviestu patiektą omarą, vištieną, žuvies, vėžiagyvių patiekalus, paprastas vaisių salotas ar šokoladinius desertus. Patiekaluose naudokite lengvai susmulkintas ar užplikytas uogas.

Apie cintrinpipirius plačiau paskaityti galite mūsų bloge

Kiekis: 40 g, 500 g
Išvalyti

Timuro uogos auga tyros gamtos apsuptyje, maždaug 2000 m. aukštyje, Himalajų kalnų papėdėje. 2018 metais BBC publikuotame 15-os naujausių kulinarijos tendencijų sąraše apie Timuro uogas rašoma: „Timuro uogos iš Nepalo yra aštrokos ir gyvybingos, su stebinančiu greipfrutų poskoniu, bei sukelia išliekantį kutenantį aštrumą gomuryje”. Timuro uogos, vis dar retenybė europiečių virtuvėje, jau tūkstančius metų yra itin vertinamos Nepale dėl savo išskirtinių kulinarinių ir medicininių savybių. Šios uogos – Szechuano uogų giminaitės, pasižyminčios tirpinančiu, anestetiniu poveikiu. Nepale šios uogos dažnai naudojamos liaudies medicinoje – dėl savo jautrumą slopinančių savybių, jos naudojamos sumažinti dantų skausmui, skatinti kraujo cirkuliaciją (Timuro uogose gausu geležies), padidinti apetitą bei paskatinti metabolizmą ar sustiprinti imuninę sistemą. Apart daugybės teigiamų medicininių savybių, šios uogos taip pat naudojamos kasdienėje nepaliečių virtuvėje. Nepaisant daugybės panašumų su Szechuano uogomis, Timuro uogos pasižymi savitu, kiek švelnesniu skoniu, stipriu aromatu ir išreikštu greipfrutų poskoniu.

Pojūtis

Pirmiausiai užplūstantis silpnas pikantiškas aštrumas ir ne lyg kavos pupelių kartumas, kurį palengva keičia citrusinis greipfrutų poskonis bei palengva gomurį apimantis lengvas tirpdinantis poveikis.

Juslė

Timuro uogos pasižymi stipriu dominuojančiu greipfrutų aromatu su lauko gėlių ir medaus saldumo natomis.

Išvaizda

Mažos, nedidelės ir taisyklingos formos uogos pasižyminčios sodraus raudono vyno spalva, kiek primenančios juodus pipirus. Viduje uogos pasižymi tamsiu gintaro geltonumo atspalviu.

Virtuvėje

Šias uogas rekomenduojame naudoti su keptos vištienos ar antienos patiekalais. Jos puikiai pagardins ant grotelių keptą šviežią žuvį ar vėžiagyvius. Panašiai, kaip ir Szechuano uogos, Timuro uogomis gardinami juodo šokolado desertai ar saldūs desertiniai vaisiai. Rekomenduojame uogas sugrūsti prieš naudojant.

Sudedamosios dalys

Zanthoxylum armatum.

Kilmės šalis

Nepalas.

Laikymo sąlygos

Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.

Papildoma informacija

Svoris N/A
Kiekis

40 g, 500 g

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Rašyti atsiliepimą gali tik prisijungę pirkėjai, kurie yra įsigiję šį produktą.