Prieskoniai mus lydi beveik kasdien, bet kaip dažnai laikydami rankose pipirų pakuotę susimąstote kokia istorija čia slypi? Tam, kad mus pasiektų jie turi nukeliauti ilgą kelionę: nuo augimo, surinkimo, rūšiavimo iki transportavimo, kokybės testų. Prie šios sudėtingos dėlionės prisideda labai daug žmonių. Pipirai nėra vien skonis ir kvapas – tai labai spalvingos istorijos. Su jomis vienintelėse Lietuvoje pipirų degustacijose supažindina „The Mood“.
Jas gali rinktis kiekvienas gaminantis namuose arba restoranų virtuvės šefai bei jų komandos, norintys sužinoti dar daugiau apie unikalius prieskonius, jų didelę įvairovę, pritaikomumą savo gaminamiems patiekalams. Tai padeda atrasti savo unikalų braižą dar labiau atspindinčius prieskonius, kas klientams sukuria pridėtinę vertę ir neišdildomą patirtį.
Pipirų paslaptys ir netikėti faktai
Kokiame aukštyje auga pipirai? Kurie prieskoniai buvo naudojami kaip afrodiziakai? Kodėl nuskintus pipirus rankomis rūšiuoja išskirtinai tik moterys? Į kurių pipirų augimvietes patekti galima tik užrištomis akimis?
Degustacijų metų yra atskleidžiama ne tik naudinga informacija, bet ir įdomūs pasakojimai bei negirdėti faktai. Supažindama su tokiais išskirtiniais pipirais, kaip „Kampoto“, „Voatsiperifery“, „Tellicherry“, „Penja“ ir daugeliu kitų. Visą „The Mood“ prieskonių selekciją bendrai sudaro daugiau kaip 300 įvairių prieskonių, vien pipirų – apie 60.
Renginio metu visi kviečiami į improvizuotą atradimų kelionę. Tai ne tik sausa teorija – dalyviai čia ir dabar gali ragauti pateikiamus prieskonius, išgirsti informaciją apie jų skonius, botanines ir aromatines charakteristikas, auginimo sąlygas, derliaus nuėmimo vingrybes, apie istorines pipirų įdomybes.
Degustacijose taip pat vyksta sūrio, vaisių, daržovių ir kito maisto derinimas su pipirais, karšto šokolado su šiais prieskoniais ragavimas.
Renginiai organizuojami privačioms grupėms arba būna atviri. Dėl kainų ir datų teirautis: +370 690 44488 / [email protected]
Degustacijų vieta: The Mood Lietuva, A. Juozapavičiaus pr. 21, Kaunas.
Apie mūsų pipirų degustacijas kalba maisto ir gėrimų profesionalų bei entuziastų portalas skonis.lt: Vienintelės pipirų degustacijos Lietuvoje: laužo įsisenėjusius stereotipus ir kviečia atrasti prieskonių pasaulį