Likouala pipirai dažniausiai naudojami mėsai pagardinti, o sugrūsti puikiai tinka ruošti įvairiems troškiniams.
Šis švelnaus aromato pipiras iš pradžių gali suklaidinti, nes pasižymi pradinėmis aštriomis natomis. Puikiai tinka troškiniams ruošti tiek sveikas, tiek maltas, nes ištveria ilgą virimo laiką. Jos skonis puikiai atsiskleidžia su alyvuogių aliejumi, o aromatas sustiprina keptos ar greitai apkeptos mėsos skonį.
Skaniai gaiviai kvepia ir subtiliai dvelkia saldžiais prieskoniais (gvazdikėliais, muskato riešutais), kuriuos gaubia pušų dervos ir kadagių dervos aliejaus aromatai. Šiuos užburiančius ir svaiginančius kvapus vainikuoja pipirinių mėtų ir terpentino natos. Po to, kai pipirai šiek tiek pakaitinami, padvelkia labiau gaiviais citrusiniais vaisiais, tokiais kaip citrinžolė ir kaffir laimas.
Skonis švelnus ir minkštas. Pradžioje tik šiek tiek aštrus, o vidurinė skonio nata atskleidžia gaivų mentolio pojūtį.
Dar kitaip vadinami Ashanti pipirai renkami Šiaurės Konge. Laukinėje gamtoje jie auga ant daugiau kaip 20 metrų aukščio medžių. Tankiuose Likoualos miškuose nuo spalio iki gruodžio mėnesio pipirus renka bayakų gentis.
Sudedamosios dalys
Likouala pipirai
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.