Raudonėlis yra viena iš plačiausiai viduržemio jūros regiono virtuvėje naudojamų prieskoninių žolelių. Tačiau iki 1950-ųjų „origanum vulgare“ Šiaurės Europoje nebuvo žinomas, o vėliau Europoje išpopuliarėjo picerijose ir itališko maisto restoranuose. Raudonėlis priklauso tai pačiai šeimai kaip mairūnas, bazilikas, rozmarinas ar mėta. Žodis raudonėlis kilęs iš graikų kalbos „oros ὄρος“, kuris reiškia „kalnas“, ir „ganos γάνος“, kuris reiškia „ryškumas“. Europoje auga apie trisdešimt raudonėlio rūšių, kurių visų derlius nuimamas vasarą. Vartojama viršutinė stiebo dalis su lapais ir žiedais.
Sudedamosios dalys
EKO raudonėlis
Iš sertifikuotų ekologiškų ūkių: sertifikuota pagal LT-EKO-001
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Papildoma informacija
Gamintojas: Terre Exotique
Kilmės šalis: Albanija
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.