Raudonėlis yra viena iš plačiausiai viduržemio jūros regiono virtuvėje naudojamų prieskoninių žolelių. Tačiau iki 1950-ųjų „origanum vulgare“ Šiaurės Europoje nebuvo žinomas, o vėliau Europoje išpopuliarėjo picerijose ir itališko maisto restoranuose.
Smulkintas raudonėlis, turtingas Viduržemio jūros regiono skonių, yra puikus sąjungininkas daugeliui patiekalų. Įberkite žiupsnelį smulkinto džiovinto raudonėlio ir pajuskite skonio sprogimą.
Raudonėlis priklauso tai pačiai šeimai kaip mairūnas, bazilikas, rozmarinas ar mėta. Žodis raudonėlis kilęs iš graikų kalbos „oros ὄρος“, kuris reiškia „kalnas“, ir „ganos γάνος“, kuris reiškia „ryškumas“. Europoje auga apie trisdešimt raudonėlio rūšių, kurių visų derlius nuimamas vasarą.
Vartojama viršutinė stiebo dalis su lapais ir žiedais.
Sudedamosios dalys
Kapotas raudonėlis
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Papildoma informacija
Gamintojas: Terre Exotique
Kilmės šalis: Albanija
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.