Azijoje sezamas buvo naudojamas šimtmečius, bei buvo vertinamas dėl daugybės gydomųjų savybių. Hipokratas, dar antikinės Graikijos laikais, rekomendavo sezamą dėl išskirtinių maistinių savybių.
Sezamas su Umeboshi slyvomis yra plačiai naudojamas japoniškas prieskonis, kuris dažniausiai patiekiamas su baltais ryžiais. Umeboshi slyvos yra marinuoti vaisiai, naudojami pastose, sultyse, likeriuose ar actuose. Umeboshi slyvos iš tikrųjų yra abrikosų rūšis. Šių slyvų derlius imamas lietinguoju sezonu, nepilnai sunokus. Po skynimo vaisiai kelias valandas panardinami į šaltą vandenį, kad atsikratytų kartumo, tuomet 6 savaites sūdomi šizo lapais, kurie suteikia jiems patrauklią spalvą.
Sezamo sėklos su Umeboshi slyvomis yra skaniai lengvo ir įsimenančio skonio! Šios elegantiškos, traškios, rausvos sėklos tiesiog tirpsta burnoje!
Sudedamosios dalys
Baltos skrudintos sezamo sėklos, cukrus, rakankos ekstraktas, citrinų rūgštis, džiovintas bonito, pagardai, dažikliai, natūralus aromatas, umeboshi slyva, amino rūgštis.
Kilmės šalis: Japonija.
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Alergenai
Sudėtyje yra: Sezamo sėklų ir žuvies.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.