Ekologiškas Raudonėlis, 15 g. TERRE EXOTIQUE

 4.05 PVM

Raudonėlio gaivūs ir stiprūs aromatai puikiai tinka su picomis, makaronais, risotto, keptomis bulvėmis, daržovių sriubomis, žuvimi ar salotomis. Skanu su Viduržemio jūros regiono patiekalais, naudojant pomidorus, mocarelą ir alyvuogių aliejų. Šis prieskonis ypač tinka raugiant agurkus, marinuojant ryškesnio aromato neturinčias cukinijas bei patisonus, konservuojant pomidorus, paprikas. Kaip ir bazilikais, raudonėliais galima aromatizuoti actą bei aliejų. Jie puikiai dera ir su alyvuogėmis bei kaparėliais.

Liko tik 2

Raudonėlis yra viena iš plačiausiai viduržemio jūros regiono virtuvėje naudojamų prieskoninių žolelių. Tačiau iki 1950-ųjų „origanum vulgare“  Šiaurės Europoje nebuvo žinomas, o vėliau Europoje išpopuliarėjo picerijose ir itališko maisto restoranuose. Raudonėlis priklauso tai pačiai šeimai kaip mairūnas, bazilikas, rozmarinas ar mėta.  Žodis raudonėlis kilęs iš graikų kalbos „oros ὄρος“, kuris reiškia „kalnas“, ir „ganos γάνος“, kuris reiškia „ryškumas“. Europoje auga apie trisdešimt raudonėlio rūšių, kurių visų derlius nuimamas vasarą. Vartojama viršutinė stiebo dalis su lapais ir žiedais.

Sudedamosios dalys

EKO raudonėlis

Iš sertifikuotų ekologiškų ūkių: sertifikuota pagal LT-EKO-001

Laikymo sąlygos

Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.

Papildoma informacija

Gamintojas: Terre Exotique
Kilmės šalis: Albanija

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Rodyti atsiliepimus tik Lietuvių (0)

Būkite pirmi atsiliepę apie "Ekologiškas Raudonėlis, 15 g. TERRE EXOTIQUE"

El. pašto adresas nebus skelbiamas.