Raudonėlis TERRE EXOTIQUE, 15 g.

 4.05 PVM

Raudonėlis pasižymi gaiviais ir stipriais aromatais puikiai tinkaančiais picoms, makarons, risotto, keptomis bulvėms, daržovių sriuboms, žuvims ar salotoms. Skanu su Viduržemio jūros regiono patiekalais, naudojant pomidorus, mocarelą ir alyvuogių aliejų. Šis prieskonis ypač tinka raugiant agurkus, marinuojant ryškesnio aromato neturinčias cukinijas bei patisonus, konservuojant pomidorus, paprikas. Kaip ir bazilikais, raudonėliais galima aromatizuoti actą bei aliejų. Jie puikiai dera ir su alyvuogėmis bei kaparėliais.

Liko tik 1

Raudonėlis yra viena iš plačiausiai viduržemio jūros regiono virtuvėje naudojamų prieskoninių žolelių. Tačiau iki 1950-ųjų „origanum vulgare“  Šiaurės Europoje nebuvo žinomas, o vėliau Europoje išpopuliarėjo picerijose ir itališko maisto restoranuose.

Smulkintas raudonėlis, turtingas Viduržemio jūros regiono skonių, yra puikus sąjungininkas daugeliui patiekalų. Įberkite žiupsnelį smulkinto džiovinto raudonėlio ir pajuskite skonio sprogimą.

Raudonėlis priklauso tai pačiai šeimai kaip mairūnas, bazilikas, rozmarinas ar mėta.  Žodis raudonėlis kilęs iš graikų kalbos „oros ὄρος“, kuris reiškia „kalnas“, ir „ganos γάνος“, kuris reiškia „ryškumas“. Europoje auga apie trisdešimt raudonėlio rūšių, kurių visų derlius nuimamas vasarą.

Vartojama viršutinė stiebo dalis su lapais ir žiedais.

Sudedamosios dalys

Kapotas raudonėlis

Laikymo sąlygos

Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.

Papildoma informacija

Gamintojas: Terre Exotique
Kilmės šalis: Albanija

Papildoma informacija

Svoris 0.015 kg
Išmatavimai 5 × 5 × 8 cm

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Rodyti atsiliepimus tik Lietuvių (0)

Būkite pirmi atsiliepę apie "Raudonėlis TERRE EXOTIQUE, 15 g."

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *