Pirkinių krepšelis

Konsultuojame +370 690 44488

Pristatome nemokamai 🇱🇹 perkant už €49

Skaniausias naminis pomidorų padažas – apsilaižysite pirštus

Turbūt nepaneigsite, jog viena ryškiausių vasaros žvaigždžių yra šviežutėliai pomidorai. Kad jų tikro skonio nepamirštumėme ištisus metus dalinamės naminio pomidorų padažo receptu, kuris mūsų komandos gretose kasmet yra numeris vienas.

Šią gardžią tyrę pasigaminsite labai paprastai, pasiseks ir tiems, kurie niekada nieko panašaus dar negamino, nes sugadinti šio padažo tiesiog neįmanoma. Jis puikiai tiks troškiniams, kepsniams gardinti, o sugulęs drauge lėkštėje su makaronais jis geba nutildyti visus per daug plepius prie stalo. Išbandyta – veikia.

Tirštas, aromatingas, toks, koks ir turi būti pomidorų padažas iš tikrų pomidorų.

Pradedam?

Pirmiausia reikės 3-4 kg pomidorų. Jei neauginate patys – ne bėda, vietiniuose turgeliuose galite rasti puikios kokybės pomidorų, išaugintų vietinių augintojų.

Prinokusius raudonskruosčius reikia supjaustyti stambiais gabalais. Galite išimti sėklytes ir pašalinti odeles jei norisi, bet tikrai nebūtina, kadangi viskas puikiai sukepa, o vėliau susitrina į vientisą masę.

Visų likusių ingredientų kiekius galite laisvai didinti ar mažinti, priklausomai nuo to, kokio skonio pageidaujate.

Šalia guldome gabalais pjaustytas 2 svogūnų galvas, išlukštename 2 galvas česnakų.

Švieži bazilikai, kalendros, petražolės ar krapai – laisvė rinktis kiek ir kokių norite pridėti – autorius čia jūs.

Prieskonių arsenalas

Pjaustytus pomidorus, svogūnus ir česnakus apibarstome prieskoniais. 3-4 kg pomidorų kiekiui taikykite 1-2 (o kai kurių prieskonių ir daugiau) arbatinius šaukštelius prieskonių, atsižvelgiant kokio skonio labiau norisi. Galite pomidorus suskirstyti į atskirus kepimo indus su skirtingais prieskonių deriniais (aštriau, su kardamonu ar be). Jums reikės:

Maltos ciberžolės
Malto cinamono
Čipotlės čili pipirų
Fleur de Sel druskos
Juodųjų Vanuatu pipirų, Tellichery arba raudonųjų Kampot pipirų
Baskų čili pipiro
100 g kokosų žiedų cukraus
Meškinio česnako
Pankolio sėklų
Žaliojo kardamono sėklų
Raudonėlio
Alyvuogių aliejus

Dideliame inde viską permaišome rankomis gausiai apšlakstę alyvuogių aliejumi ir pašauname į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepame 1,5 val.

Kol kepame įsipilame mėgstamo vyno ir plepame su draugais.

Baigus kepti dar šiek tiek viską pakaitiname puode ir sutriname trintuvu iki vientisos masės, kišame pirštą (italės močiutės taip daro), paragaujame ar nieko netrūksta. Tuo pačiu pakaitiname ir stiklainius, kuriems bus pavesta svarbi padažo saugojimo misija.

Supilstome į stiklainius, suskirstome kur aštriau ar su skirtingais prieskonių deriniais (jei tokius darėte) ir tvirtai užsukę (įdarbinkite stipresnius draugus) guldome ant šono, jei nėra šnypštimo viskas tvarkoje – apverčiame dangteliu žemyn. Apdengę pledu palaikome per naktį ir kitą dieną visą turtą padedame kur vėsiau.

Šis eliksyras bus puiki bazė daugeliui patiekalų ir labai pravers šaltuoju metų sezonu, ypač dėl ciberžolės ir pipirų dueto (pipiruose esantis piperinas net 20 kartų padidina superprieskonio – ciberžolės gerųjų medžiagų įsisavinimą).

Ar jau pasakojome, kad šis padažas taps mėgstamiausiu? Ir nesakykit, kad neįspėjom.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Saugus atsiskaitymas

Visi atsiskaitymai šifruojami 128-bit AES kodavimu

Kokybiškas aptarnavimas

98% užsakymų įvykdomi per 1 darbo dieną arba mažiau

Nemokamas pristatymas

Visiems užsakymams, kai
krepšelio suma virš €49

Gera produkcija

Kviečiame rinktis iš mūsų plataus prekių asortimento