Žaliojo kardamono sėklos turi eukalipto ir kamparo aromatą. Labai prinokusių citrusinių vaisių natos puikiai dera su Azijos ir Rytų šalių patiekalais.
Sumaltas šis prieskonis pagardins morkų košę, vištienos troškinį su traškiomis daržovėmis, migdolų ir anyžių pyragą ar žuvį.. Jį taip pat galima naudoti užpiltą į arbatą ar kavą, kad suteiktų pikantiškumo.
Geriausia malti grūstuvu ir trintuvu, kad atsiskleistų visas aromatas. Galite sumalti visą ankštį arba tik sėklas.
Žaliasis kardamonas gaunamas iš Elettaria cardamom šakniastiebio, kuris kilęs iš Malabaro pakrantės Indijoje. Į Šiaurės Ameriką jis buvo įvežtas XX a. pradžioje. Botaninės rūšies pavadinimas „elettaria” tamilų kalba reiškia „kardamono sėklos”. Jis kilęs iš tos pačios botaninės genties kaip imbieras, ciberžolė ir Etiopijos korarima .
Šiuo metu žaliasis kardamonas auginamas Gvatemaloje, Indijoje, Nepale, Šri Lankoje, Kosta Rikoje, Salvadore, Tanzanijoje, Hondūre ir Tailande.
Jo negalima painioti su juoduoju kardamonu, kuris ne tik atrodo ir yra kitokio skonio, bet ir turi kitą botaninį pavadinimą.
Sudedamosios dalys
Žaliasis kardamonas
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Papildoma informacija
Gamintojas: Terre Exotique
Kilmės šalis: Gvatemala
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.