Prancūzijos pakrantės perlas – Rė sala – iš pradžių buvo 4 salos, kurios laikui bėgant susijungė į vieną. Už savo šlovę ji dėkinga druskos gamybai. Pirmosios sūrios pelkės Rė saloje atsirado XIII amžiuje. XIX a. druskos gamyba siekė 3,7 hektarų, o tai sudarė kiek daugiau nei 15 % salos ploto. Fleur de sel yra sena salos žemdirbystės dalis kartu su bulvėmis ir vynuogynais.
Fleur de sel naudą teikia druskos augintojų patirtis ir idealus pakrantės klimatas, kuriame daug saulės ir vėjo. Ant druskos tvenkinių paviršiaus susidaro plona baltų kristalų plutelė, kai vanduo garuoja dėl saulės ir jūros gaivos. Jei fleur de sel nesurenkamas paviršiuje, naktį jis nusileidžia į druskos tvenkinio dugną ir kristalizuojasi, tapdamas rupia jūros druska. Šiuos rinkimo būdus taiko druskos augintojai, kurie nustato, kokio smulkumo bus fleur de sel. Druskos augintojai druską renka specialiu mediniu grėbliu, kruopščiai ir kvalifikuotai. Ši Rė salos fleur de sel druska yra surinkta rankomis!
Ji sužavės visus jūsų kasdienius patiekalus! Šiek tiek rausvos spalvos druskos tekstūra beveik kaip sniego.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.