Žaliojo kardamono sėklos TERRE EXOTIQUE, 40 g.

 7.50 PVM

Kardamonas – tai ankštis, pilna rudų sėklų. Jis kilęs iš Indijos Malabaro pakrantės. Jis sužavėjo pasaulį gaiviomis citrinos ir kamparo natomis, todėl juo pagardinsite visus žvėrienos ir ryžių patiekalus.

Turime

Žaliasis kardamonas turi eukalipto ir kamparo aromatą. Labai prinokusių citrusinių vaisių natos puikiai dera su Azijos ir Rytų šalių patiekalais.

Sumaltas šis prieskonis pagardins morkų košę, vištienos troškinį su traškiomis daržovėmis, migdolų ir anyžių pyragą ar žuvį.. Jį taip pat galima naudoti užpiltą į arbatą ar kavą, kad suteiktų pikantiškumo.

Geriausia malti grūstuvu ir trintuvu, kad atsiskleistų visas aromatas. Galite sumalti visą ankštį arba tik sėklas.

Žaliasis kardamonas gaunamas iš Elettaria cardamom šakniastiebio, kuris kilęs iš Malabaro pakrantės Indijoje. Į Šiaurės Ameriką jis buvo įvežtas XX a. pradžioje. Botaninės rūšies pavadinimas “elettaria” tamilų kalba reiškia “kardamono sėklos”. Jis kilęs iš tos pačios botaninės genties kaip imbieras, ciberžolė ir Etiopijos korarima .

Šiuo metu žaliasis kardamonas auginamas Gvatemaloje, Indijoje, Nepale, Šri Lankoje, Kosta Rikoje, Salvadore, Tanzanijoje, Hondūre ir Tailande.

Jo negalima painioti su juoduoju kardamonu, kuris ne tik atrodo ir yra kitokio skonio, bet ir turi kitą botaninį pavadinimą.

Sudedamosios dalys

Žaliasis kardamonas.

Laikymo sąlygos

Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Show only reviews in Lietuvių (0)

Būkite pirmi atsiliepę apie "Žaliojo kardamono sėklos TERRE EXOTIQUE, 40 g."

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *