Geriausia naudoti prieš pat patiekiant, nes pipirai tampa aitrūs, jei jie kaitinami per ilgai. Baltieji Kampoto pipirai skinami tik tada, kai yra visiškai sunokę.
Jie kilę iš Kampoto ir Kepo provincijos Kambodžoje. „Kampot Pepper“ pirmą kartą paminėtas dar Angkoro karalystėje. Rašytinius įrašus galima atsekti XIII amžiaus tyrinėtojo Tcheou Ta Kouanau kelionių žurnale.
Manoma, kad kinų imigrantai iš Hainano regiono atvežė pipirų į Kampotą. Jie jau augino pipirus Kinijoje. Kolonijiniu laikotarpiu, šie pipirai pasiekė savo šlovės viršūnę ir tapo pagrindiniu Kambodžos maisto eksportu.
1975 m. raudonųjų Khmerų pradėtas genocidas tuo pačiu pipirų auginimą sumažino beveik iki nulio ir vietoje jų pradėjo auginti ryžius. 2009 m. „Kampot pepper“ tapo pirmaisiais Kambodžos pipirais, įgijusiais saugomos geografinės nuorodos statusą (SGN).
Sudedamosios dalys Piper nigrum
Grynasis kiekis: 50 g.
Kilmės šalis: Kambodža.
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Daugiau apie Kampot regioną ir jo garsiuosius pipirus sužinokite mūsų Youtube kanale, kuriame rasite nuotykius ir informaciją tiesiai iš Pipirų ekspedicijų. 2025 m. aplankytos Kambodžoje ir Vietname augančių pipirų plantacijos.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.