Maltos Yuzy žievelės suteiks gaivumo šokolado patiekalams, krevečių salotoms, jūros gėrybių tartarams ir įvairiems mėsos troškiniams.
Šis japoniškas citrusinis vaisius, panašus į laimą, jo žievelių milteliai skleidžia gaivų, stiprų mandarinų ir greipfrutų aromatą. Dėl jo intensyvumo jį dozuoti derėtų atsargiau, bet gera žinia ta, jog tai ilgai naudojamas produktas.
Yuzu žievelių milteliais gardinkite keptą vištieną, padažus, sriubas, šokoladinius desertus. Nedvejodami marinuokite šviežią lašišą su šaukšteliu yuzu miltelių, jie suteiks patiekalui gaivaus citrinų skonio. Yuzu yra viena iš japoniško Ponzu padažo, gaminamo iš sojų padažo ir rankomis spaustų yuzu sulčių, sudedamųjų dalių.
Apie Yuzu
Yuzu, dar vadinamas japoniškuoju citrinmedžiu arba Citrus reticulata, yra laukinio mandarino ir citrinos kryžminimo rezultatas. Šis citrusinis vaisius, kilęs iš Tibeto ir Kinijos, auga laukinėje gamtoje. Tai Rutaceae šeimos medis, kurio aukštis gali siekti iki 4 metrų ir kuris gali ištverti iki -15 °C temperatūrą. Šiandien jis daugiausia auginamas Korėjoje ir Japonijoje, kurio vaisiai naudojami kulinarijoje, tradicinėje medicinoje, taip pat parfumerijoje ir kosmetikoje.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.