Madagaskaro juodieji pipirai Madagaskare auginami salos pietryčiuose, Indijos vandenyno pakrantėje. Pipirų derlius imamas du kartus per metus – gegužės-birželio ir spalio-lapkričio mėnesiais.
Pipirai Madagaskare pradėti auginti XX amžiaus pradžioje. Į šią salą juos atvežė prancūzas Emile Prudhomme po misijos Javoje, Indonezijoje. Jis buvo Nacionalinio Kolonijinės Agronomijos Instituto direktorius, atsakingas už kavos, tabako ir pipirų auginimo plėtrą saloje.
1899 m. „Žemės ūkio pranešime“ jis rašė: „Iki šiol nebuvo rimtų bandymų auginti pipirus Madagaskare, tačiau yra priežasčių manyti, kad šis augalas galėtų augti didelėje rytinės pakrantės dalyje“.
Pirmiausia, pipirai buvo pradėti auginti Nossi-Be saloje, o vėliau paplito aplink Sambirano upę. 1930-ųjų pabaigoje Madagaskaro pipirmedžiai itin nukentėjo nuo botaninės ligos, dėl kurios pipirmedžių kamienai sparčiai pūdavo. Tai paskatino ieškoti naujų, atsparesnių veislių.
Taip buvo pradėta auginti „Belontoeng“ veislė iš Lampungo Indonezijoje. Malagasių kalboje pipirai vadinami „Dipoivatra“.
Sudedamosios dalys
Madagaskaro juodieji pipirai
Grynasis kiekis 70 g.
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.