Raudoni Kampoto pipirai gaunami skinant raudonas uogas, kurios yra visiškai prinokusios. Kampote, tik nuskintos raudonos uogos, mirkomos verdančiame vandenyje ir po to nedelsiant panardinamos į ledinį vandenį. „Kampot Pepper“ pirmą kartą paminėtas dar Angkoro karalystėje.
Rašytinius įrašus galima atsekti XIII amžiaus tyrinėtojo Tcheou Ta Kouanau kelionių žurnale. Manoma, kad kinų imigrantai iš Hainano regiono atvežė pipirų į Kampotą. Jie jau augino pipirus Kinijoje. Kolonijiniu laikotarpiu, šie pipirai pasiekė savo šlovės viršūnę ir tapo pagrindiniu Kambodžos maisto eksportu. 1975 m. raudonųjų Khmerų pradėtas genocidas tuo pačiu pipirų auginimą sumažino beveik iki nulio ir vietoje jų pradėjo auginti ryžius.
2009 m.„Kampot pepper“ tapo pirmaisiais Kambodžos pipirais, įgijusiais saugomos geografinės nuorodos statusą (SGN).
Sudedamosios dalys Piper nigrum
Grynasis kiekis: 50 g.
Kilmės šalis: Kambodža
Laikymo sąlygos Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje
Daugiau apie Kampot regioną ir jo garsiuosius pipirus sužinokite mūsų Youtube kanale, kuriame rasite nuotykius ir informaciją tiesiai iš Pipirų ekspedicijų. 2025m. aplankytos Kambodžoje ir Vietname augančių pipirų plantacijos.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.