Aprašymas
Šie „grand cru“ juodieji pipirai pagardina mėtų natomis įdaryta vištą, raudoną mėsą ar žvėrieną.
Juodieji Kampoto pipirai skinami ir rūšiuojami rankomis, po to džiovinami saulėje. Jie kilę iš Kamboto ir Kepo provincijos Kambodžoje.
„Kampot Pepper“ pirmą kartą paminėtas dar Angkoro karalystėje. Rašytinius įrašus galima atsekti XIII amžiaus tyrinėtojo Tcheou Ta Kouanau kelionių žurnale…
Manoma, kad kinų imigrantai iš Hainano regiono atvežė pipirų į Kampotą. Jie jau augino pipirus Kinijoje.
Kolonijiniu laikotarpiu, šie pipirai pasiekė savo šlovės viršūnę ir tapo pagrindiniu Kambodžos maisto eksportu. 1975 m. Khmerų Roužas pipirų auginimą sumažino beveik iki nulio ir pradėjo auginti ryžius.
2009 m. „Kampot pepper“ tapo pirmaisiais Kambodžos pipirais, įgijusiais saugomos geografinės nuorodos statusą (SGN).
Prancūziškų „Espellette“ čili pipirų ūkininkų sąjunga padėjo Kambodžos ūkininkams gauti SGN iš Prancūzijos plėtros agentūros (Agence Française de Développement). SGN leido „Kampot“ pipirų augintojams padidinti pajamas dešimteriopai. Tai yra puikus tarptautinio ūkininkų solidarumo pavyzdys.
Sudedamosios dalys
Piper nigrum.
Grynasis kiekis: 70 g. Kilmės šalis: Kambodža.
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.