Druska su šafranu – tikras geometrinis tobulumas. Ši piramidės formos druska nuo seno buvo renkama Larnakos druskos ežere, Kipre.
XII amžiuje, Guy de Lusignan, Kipro karaliaus ir Jeruzalės laikais, metinė druskos gamyba sudarė 3000 tonų, todėl Larnaka buvo vadinama Salina. Rugpjūtį, kai vanduo išgaruoja, susidaro 10cm storio druskos sluoksnis. Žiemą, kai vanduo vėl pasirodo, jis tampa gražia šventove migruojantiems paukščiams.
Ši druska yra vienas iš mažų gamtos stebuklų. Kristalizacijos metu kristalai įgauna nuostabią piramidės formą.
Vėliau druska švelniai aromatizuojama šafranu, todėl ji puikiai dera su keptais vėžiagyviais, midijomis grietinėlės padaže, žuvimi ir šparagais.
Skonis
Tobulos formos, nedideli druskos kristalai suteikia traškų prisilietimą, o švelnus šafranas užburia savo nuostabiomis kedro, pipirų ir žiedlapių natomis bei šilkiniu aromatu.
Virtuvėje
Šią druską galite naudoti tiek ruošdami patiekalą tiek jo gaminimo pabaigoje. Naudojama troškiniuose ar padažuose druska perteikia švelnų, vos juntamą šafrano aromatą, dėl kurio iš proto kraustosi geriausi pasaulio virėjai. Naudojama patiekalo gaminimo pabaigoje, ši druska su šafranu suteiks patiekalui traškų skonį, sofistikuotą šafrano aromatą bei neeilinę eleganciją. Išbandykite ją su keptais vėžiagyviais, midijomis grietinėlės padaže, žuvimi ir šparagais ar vištienos patiekalais.
Sudedamosios dalys
Jūros druska, ciberžolė, šafranas 0.1%.
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Grynasis kiekis: 140 g.
Kilmės šalis: Kipras.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.