TERRE EXOTIQUE „Batak“ uogos, 20 g.

 8.80 PVM

„Batak“ uogos pasižymi svaiginančiu citrinų aromatu bei yra Kinijos Szechuano uogų, naudojamų kasdieniam maisto ruošimui, atitikmuo. Pritrauktos, paskrudintos ar sumaltos grūstuve jos puikiai tinka pagardinti jūros gėrybėms, marinatams ar šokoladiniams desertams.

Turime

„Batak“ uogos renkamos laukinėje gamtoje, Batak ir Toba etninių grupių gyventojų, Šiaurės Sumatroje, Indonezijoje. Šios uogos auga ant dygliuoto krūmo: zanthoxylum acanthopodium ir yra panašios į Szechuano uogas. Batakų žmonės Indonezijoje garsėja kaip puikūs muzikantai ir oratoriai, tačiau taip pat ir dėl savo architektūros bei aktyvaus priešinimosi Indonezijos valdžios institucijoms. Jie gyvena bendruomenėse greta Tobos ežero. Šios uogos dar vadinamos „Andalimano pipirais“ arba „Batako pipirais“. Jie auga 1 500 m aukštyje į šiaurę nuo Tapanuli ir Samosir, netoli Tobos ežero. Šis regionas yra žinomas kaip „Batako karalystė“. Tradicinis „Batak“ patiekalas yra „Ikan mas arsik“ arba „Auksinė žuvelė su Arsiko padažu“, gaminama iš karpių, sužvejotų Tobos ežere. Karpiai ruošiami woke ir patiekiami su padažu, pagardintu imbieru, šaloto svogūnais, česnaku, galanga, citrinžole, ciberžole ir čiliu.

Sudedamosios dalys

„Batak“ uogos.

Grynasis kiekis: 20 g. Kilmės šalis: Indonezija.

Laikymo sąlygos

Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.

Papildoma informacija

Svoris 0.02 kg

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Rašyti atsiliepimą gali tik prisijungę pirkėjai, kurie yra įsigiję šį produktą.