Žodis Pomidoras kilęs iš inkų kalbos žodžio Tomalt. Į Europą šį augalą atvežė Kristupas Kolumbas, kuris XV amžiuje jį atrado Pietų Amerikoje. Pomidorus inkai augino Andų regione ir tuomet jie buvo vyšninių pomidorų dydžio. Užtruko gerą šimtmetį kol pomidorai buvo pradėti auginti Europoje, Ispanijoje ir Italijoje, Neapolyje. Dėl savo spalvos ir formos pomidoras buvo pakrikštytas pomodoro – auksiniu obuoliu arba meilės obuoliu. Ilgą laiką buvo manoma, kad pomidorai yra nuodingi, tad beveik tris šimtus metų jie buvo laikomi dekoratyviniu augalu. Tik XVIII amžiaus antroje pusėje buvo pripažintos šių daržovių maistinės savybės. Nuo to laiko pomidorai tapo neatsiejama Pietų Europos virtuvės dalimi. Nenuostabu, kad Prancūzijoje, Provanso regione, pomidorai paplito pirmiausiai. Kai Provanso gyventojai išvyko į Paryžių švęsti Bastilijos šturmo 1-ųjų metinių 1790 m. Liepos 14 d., jie reikalavo pomidorų visur, kur tik prisėsdavo užkąsti.
Šie pomidorų milteliai gaunami sumalant džiovintą ekologiškų pomidorų odelę bei yra pilni pomidorų aromato ir skonio. Tai puikus pomidorų tyrės pakaitalas!
Sudedamosios dalys
EKO maltos pomidorų žievelės.
Iš sertifikuotų Italijos ekologiškų ūkių: sertifikuota pagal FR-BIO-01
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Papildoma informacija
Gamintojas: Terre Exotique
Kilmės šalis: Italija
Prekės ženklo šalis: Prancūzija
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.