Vanilė kildinama iš Meksikos – dar actekai ją naudojo šokolado kartumui pasaldinti. Dar 1521 metais vanilė buvo atgabenta į Prancūziją, o Liudviko XIV prašymu, ši „juodoji gėlė“ imta auginti Rejunjono saloje (tuomet ji vadinosi île Bourbon). Vanilės augalas žydėjo, tačiau niekada nedavė vaisių už natūralios buveinės ribų, kadangi šio augalo polinacijai, buvo reikalingos meksikietiškos Melipona bitės. Tik 1850 metais, Edmondas Albiusas, vergas iš Rejunjono, atrado, kaip dirbtinai apdulkinti vanilės žiedus. Atsidėkojant už tai, jam buvo garantuota laisvė.
Vanilė yra vanilla planifolia vijoklio orchidėjos vaisius. Šio augalo priežiūra reikalauja itin daug kruopštaus darbo. Tai vijoklis, auginamas ant medžių kamieno (mango ar avokado) arba ant specialiai tam į žemę įkastų kuolų. Vanilė žiedus išskleidžia tik praėjus trim metams po pasodinimo, tačiau užtrunka dar 8 mėnesius iki kol jos ankštys subręsta derliui. Vanilės ankštys renkamos tik rankomis, bei reikalauja kantrybės, atsidavimo ir kruopštumo. Iš pradžių nuskintos ankštys yra nuplikomos, vėliau keletą savaičių džiovinamos saulėje ir išlyginamos rankomis. Tuomet ankštys dar 8 mėnesius yra džiovinamos dėžėse tamsoje ir tik tada rūšiuojamos vartojimui.
Sudedamosios dalys
Vanilės milteliai.
Grynasis kiekis: 20 g.
Kilmės šalis: Madagaskaras
Prekės ženklo šalis: Prancūzija
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.