Java ilgieji pipirai kildinami iš Šiaurės Rytų Indijos kur jie vis dar sutinkami augantys laukinės gamtos apsuptyje, Himalajų kalnų papėdėje.
Tai vienas pirmųjų prieskonių, kadaise pasiekusių Europą, o angliškas žodis „pepper“, kurio atitikmenį rasite daugelyje Europos kalbų yra kildinamas iš sanskrito kalbos žodžio „pippali“.
Šis pailgas pipiras, savo forma primenantis pavasarinius medžio žiedų kačiukus, auga ant tankių krūmokšnių. Šie pipirai užauga iki 3 cm ilgio, o jų derlius skinamas pipirams pilnai subrendus ir vėliau džiovinamas saulėje. Ilgieji pipirai pasižymi stulbinančiais saldymedžio, anyžių ir cinamono aromatais, kurie harmoningai dera su kiek aštriu ir intensyviu pipiro skoniu.
Šiuo pipiru rekomenduojame gardinti avienos patiekalus, pomidorų padažus ar grietinėlės desertus. Ilguosius pipirus taip pat galite naudoti ir pipirų malūnėlyje, tačiau pirmiau juos reikėtų sugrūsti grūstuve.
Sudedamosios dalys
Ilgieji pipirai
Grynasis kiekis: 50 g.
Kilmės šalis: Indonezija
Prekės ženklo šalis: Prancūzija
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.