Pirkinių krepšelis

Pristatome nemokamai 🇱🇹 perkant už € 20

„Pain is good“ čili padažai – liepsna besisvaidanti trijulė

Čili pipirai ir jų skirtingos rūšys jau kurį laiką nebėra naujiena mūsų virtuvėje. Šie iš Pietų Amerikos kilę ugningi pipirai skaičiuoja jau 6000 metų, nuo pirmųjų žinomų atvejų, kuomet jie buvo naudojami pirmykščių civilizacijų racione, Pietų ir Centrinėje Amerikoje, aplink dabartinės Meksikos teritoriją. Savo kelionę į skirtingas pasaulio virtuves, šie ugnimi besivaidijantys mažyliai pradėjo nuo XV amžiaus galo, kuomet Kristupas Kolumbas ieškodamas trumpesnio kelio į Indiją atrado Pietų Amerikos kontinentą. 1493-aisiais metais, grįždamas iš savo antrosios kelionės į Europą, Kolumbas parvežė čili pipirų sėklų Ispanijos karaliui, kaip dovanų siekiant atsidėkoti už finansinę pagalbą vykdant pastarąją ekspediciją. Nors monarchas ir planavo pasipelnyti brangiai parduodamas iki šiol aristokratijai nepažintus prieskonius, tačiau neįvertino šio augalo „demokratinės prigimties“ – neprabėgus nei 70 metų po čili pipirų atvežimo į Europą, botanikas Andrea Mattioli jau tuomet rašė apie šį augalą, kaip „gana plačiai paplitusį“. ­Ši demokratinė čili pipirų prigimtis, lėmė tai, kad čili pipirai greitai pasklido po skirtingus kontinentus bei rado kelią į daugelio pasaulio tautų virtuves – šiuo metu, tai vieni populiariausių prieskonių pasaulyje, o aprašyti galybę gardžių patiekalų, kuriuose naudojamos skirtingos čili pipirų rūšys būtų tiesiog misija – neįmanoma.

Šį kartą apie kelias pasaulyje itin mylimas ir vertinamas čili pipirų rūšis – habanero, chipotle ir jalapeno, arba tiksliau – nuostabius šių čili pipirų padažus. Tačiau pirmiau, nusikelkime į Jungtines Amerikos Valstijas. Kaip daugeliui žinoma JAV visuomenė pasaulyje dažnai apibūdinama, kaip tautų katilas. Tai valstybė, kuri neįsivaizduojama be savo etninės įvairovės, bei unikalios kultūros, gimstančios iš skirtingų pasaulio bendruomenių tradicijų. Ne išimtis ir amerikietiška virtuvė, kurioje gausu nutrūktgalviškų bandymų suderinti skirtingus pasaulio skonius.  Turėdami neabejotinai vieną didžiausių lotynų amerikiečių bendruomenių pasaulyje, amerikiečiai prisijaukino nuostabią šių šalių kulinarinę tradiciją, kurioje čili pipirai užima itin svarbią vietą. Turbūt šios kultūros įtaka ir amerikietiška aistra kūrybai nulėmė tai, kad šioje šalyje buvo ištobulinti vieni geriausių aštrių padažų receptų pasaulyje, be kurių šiuo metu neįsivaizduojama amerikietiška virtuvė. Tad sugrįžkime prie habanero, chipotle ir jalapeno pipirų, bei keleto skonio-nutrūktgalvių iš Kanzaso valstijos, savo virtuvės laboratorijose, prie kunkuliuojančių puodų, kuriančių artizaninius, nepakartojamo skonio čili pipirų padažus žaismingu pavadinimu „Pain is Good“. Šioje padažų kolekcijoje pagarba atiduota tradiciniam skoniui, atskleidžiant geriausias dominuojančio čili pipiro savybes. Visa tai – naudojant tik natūralius ingredientus iš patikimų rankų, siekiant užtikrinti nepriekaištingą padažų kokybę. Tai – amerikietiškos virtuvės pasididžiavimas, kurį norime Jums pristatyti.

„PAIN IS GOOD“ HABANERO

Meksikietiški habanero pipirai – vieni iš pirmųjų paplitusių po pasaulį ir šiuo metu itin plačiai naudojamų įvairių šalių virtuvėse. Tai mažas ir ugningas pipiras pasižymintis gaiviu vaisiniu poskoniu. Pain is Good Habanero aštrus padažas yra skirtas pikantiško skonio mėgėjams – šiame aštriame padaže dominuojančios garstyčių ir česnako natos puikiai dera su vaisinėmis habanero savybėmis. Tai padažas kuris suteiks išskirtinio skonio ant grotelių keptai mėsai, daržovėms, meksikietiškam maistui ar dešrainiams. Jį taip pat galite naudoti su daugeliu kitų kasdienių patiekalų.

Aštrumas pagal Skovilio skalę: 50 000 – 250 000 (SHU)

Skonis

Šis aštrus padažas atskleidžia geriausias habanero pipirų savybes – vaisinės, abrikosų natos puikiai dera su salsvu garstyčių, morkų ir česnakų aromatu. Gomuryje šis padažas sukelia malonų šilumos jausmą palengva užleisdamas vietą salsvam poskoniui, kuris suteikia šiam padažui išskirtinumo.

Virtuvėje

Tai gana universalus padažas, kurį galite naudoti su dauguma Jūsų pamėgtų kasdienių patiekalų. Mėgstantys stiprius pusryčius tiesiog dievins šį padažą kiaušinienėje su šonine, kepsnių mėgėjai prašys jo dar ir dar, o vegetarai neatsispirs šio padažo saldiems poskoniams išbandę jį su keptomis šviežiomis daržovėmis.

Rekomenduojame su:

  • Ant griliaus keptais patiekalais;
  • Šviežiomis, keptomis daržovėmis;
  • Vištienos kepsniais;
  • Angliškais pusryčiais

„PAIN IS GOOD“ CHIPOTLE

Chipotle čili pipirai iš tiesų yra rūkyti jalapeno pipirai. Šie pipirai itin plačiai naudojami meksikiečių virtuvėje. Tai gana sodriu dūmo skoniu pasižymintis vidutinio aštrumo pipiras, kuris Pain is Good Chipotle tirštame padaže sužydi naujomis spalvomis. Svogūnų ir česnakų salsvas aromatas šiame padaže tarsi susijungia į vieną bendrą kūrinį su dūminiu chipotlės tirštumu. Neabejotinai, tai – puikus pasirinkimas mėgstantiems griliaus patiekalus ar dievinantiems meksikietišką maistą. Padažas yra puikaus skonio, tad tinka ir su kitais kasdieniais patiekalais.

Aštrumas pagal Skovilio skalę: 50 000 – 250 000 (SHU)

Skonis

Šiame padaže duoklė atiduota pasaulį pakerėjusiam chipotle pipirui ir jo dūminiam poskoniui. Tirštos konsistencijos padažas tiesiog taškosi sodriais poskoniais, kuriuose dera salsvas, tiršto, šalto dūmo saldumas su švelnia prinokusių pomidorų ir gaivinančių apelsinų sulčių rūgštele.

Virtuvėje

Kartą išbandžius Pain is Good Chipotle padažą, laikysite jį lengvai pasiekiamoje virtuvės vietoje. Šis padažas puikiai tiks su dauguma Jūsų kasdienių patiekalų, o iškylų ir griliaus mėgėjai įrašys šį padažą į būtiniausių maisto produktų sąrašą.

Rekomenduojame su:

  • Ant griliaus keptais kepsniais;
  • Rūkytomis dešrelėmis;
  • Šviežiomis, keptomis daržovėmis;
  • Meksikietiškomis buritomis

„PAIN IS GOOD“ JALAPENO

Jalapeno pipirai yra tikriausiai vieni iš populiariausių čili pipirų lietuvių virtuvėje. Šie švelnaus skonio pipirai yra mėgstami net ir tų, kurie netoleruoja aštraus maisto. Tai maži, žali, pikantiško, bet  ne itin aštraus skonio pipirai šiame padaže puikiai dera su salsvu svogūnų ir česnakų aromatu, bei švelnia rūgštele, kurią suteikia laimo sultys. Pain is good Jalapeno, tai tirštas padažas, kuris tinka tiek su vištienos ar kiaulienos patiekalais, namų gamybos mėsainiais ar tiesiog mėgaujantis nachos traškučiais su puikiu padažų gerų draugų apsuptyje. Padažas yra itin universalus, tad jis puikiai pagardins ir kitus Jūsų kasdienius patiekalus.

Aštrumas pagal Skovilio skalę: 10 000 – 50 000 (SHU)

Skonis

Šio padažo skonį pamėgs netgi tie, kurie vengia aštraus maisto. Pirmuoju smuiku jame groja gaivios  ir salsvos svogūnų ir česnakų natos, kurioms akomponuoja lengva laimo sulčių rūgštelė. Jalapeno pipirai šiame padaže suteikia pavasarinio šviežumo jausmą su lengvai juntamu pikantišku aštrumu.

Virtuvėje

Padažas yra lengvai naudojamas ir tinkantis su daugeliu kasdienių patiekalų. Jo švelnūs skoniai ir lengvas aštrumas papildys tiek šviežių daržovių, tiek keptos mėsos patiekalus. Naudokite jį pagardinti savo kasdieniams patiekalams.

Rekomenduojame su:

  • Namų gamybos mėsainiais;
  • Nachos traškučiais;
  • Vištienos ar kalakutienos kepsniais;
  • Meksikietiškomis tortilijomis

Saugus atsiskaitymas

Visi atsiskaitymai šifruojami 128-bit AES kodavimu

Kokybiškas aptarnavimas

98% užsakymų įvykdomi per 1 darbo dieną arba mažiau

Nemokamas pristatymas

Visiems užsakymams, kai
krepšelio suma virš € 20

Gera produkcija

Kviečiame rinktis iš mūsų plataus prekių asortimento