Šerkšnas gali formuotis ne tik žiemą ir ne tik ten, kur šalta, štai vidur Egipto dykumų šerkšno tiek, kiek tik noris. Juokaujame, baltoji Egipto dykumų druska taip vadinama dėl ypatingos jos tekstūros, kuri labai primena mums visiems gerai žinomą šerkšną. Baltoji Egipto dykumų druska atrasta dviejų beduinų – tėvo ir sūnaus, kurie kasinėdami tam tikrą […]
Tinklaraštis
Unikalios pipirų degustacijos – bilietas į egzotiškus skonių pasaulius
Prieskoniai mus lydi beveik kasdien, bet kaip dažnai laikydami rankose pipirų pakuotę susimąstote kokia istorija slypi už jos? Nedideliame pipirų indelyje glūdi miškai ir džiunglės, kuriose ant kekių suposi pipirai, atsidavusių žmonių šypsenos ir darbštumas, kurie rankomis skynė ir perrinko prieskonius, ilga kelionė iki mūsų, kokybės testai ir kt. Pipirai nėra vien skonis ir kvapas […]
Dovanų idėja – puošnūs prieskonių rinkiniai kulinariniams šedevrams
Dovanos… Dovanos?! Dovanos!?!? Tam, kad šis klausimas netaptų tikru galvos skausmu, kviečiame žvilgtelti į tris puikias dovanų idėjas. Ypač, jei gyvenate su tikru virtuvės šefu arba pažįstate tokį. Pasakysime, kuo jį galite nustebinti. Ogi prieskoniais! Gaminti mėgstančiam virtuozui nėra nieko geriau už naujų prieskonių indelį, kuriame slypi margaspalviai pasaulio skoniai, keliantys įkvėpimą pagaminti šį tą […]
Viskas, ko noriu Kalėdoms – „Becks Cocoa“ kakava!
Gerai, jau gerai, gal kiek perspaudėm, bet vargu ar rastumėme žmogų, kuris atsisakytų gardžios kakavos puodelio. Nebent tokį, kuris dar neragavo „Becks Cocoa“ kakavų. „Visa kita tiesiog nebuvo pakankamai gerai” Štai tokiu sakiniu prasidėjo šių puikių kakavų istorija. Tai nutiko prieš beveik 25 metus, kuomet savo namų virtuvėje, Miuncheno Westend rajone, Maiklas Bekas (Michael Beck) […]
„The Mood“ kavos klubo pristatymas ir pasirodymas pasaulinėje parodoje
Spalio 7–11 dienomis Vokietijoje, Kelne, vyko didžiausia pasaulyje maisto ir gėrimų paroda „Anuga“. Nesumeluosime, bet joje „The Mood“ daugumai nušluostė nosį. Tuoj paaiškinsime kodėl. Parodoje pristatėme „The Mood“ kavas ir nešėme žinutę apie savo miestą. Stende „Vaporwave“ grafiniu stiliumi kūrybiškai įpynėme Kauno modernizmo pastatus vienoje pusėje ir partnerių iš Miuncheno pastatus – kitoje. Visus juos […]
Sveiki ir skanūs užkandžiai: „Pulsin“ naujienos mūsų lentynose
Nuolat skubate ir nerandate laiko pilnavertei mitybai, galbūt ieškote vaikams skanių ir sveikų alternatyvų, arba norite užkandžiauti be sąžinės graužaties? Turime jums gerų žinių. Bet apie viską nuo pradžių. Visa „Pulsin“ istorija prasidėjo Didžiojoje Britanijoje, kur trys draugai studentai nusprendė gaminti sveikus užkandžius ir maisto papildus. Iš pradžių jie tėvų virtuvėse gamino energinius rutuliukus, o […]
Naujiena: brangiausia pasaulyje Taičio vanilė – kuo ji išskirtinė?
Ieškote unikalių ir retų skonių? Pataikėte ten, kur reikia! Pristatome naujieną – nuo šiol pas mus galite įsigyti brangiausią pasaulyje Taičio vanilę. Šios vanilės ankštys yra daug platesnės ir plokštesnės nei Madagaskaro vanilės. Nors Taičio vanilė nėra tokia žinoma kaip jos giminaitė iš Madagaskaro, ji išties stebina sodriu, stipriu aromatu. Dėl išskirtinių savybių ji yra […]
Susipažinkite: sultiniai, įkvėpti garsaus „Michelin“ įvertinto šefo
Ruduo jau visai čia pat, tad atvėsus orams nėra nieko geriau už garuojantį tobulo sultinio dubenėlį – ir sušilti, ir sveikatai pastiprinti. Pristatome jums dar vieną naujieną – iš aukščiausios kokybės ingredientų pagamintus vištienos, jautienos ir vėžiagyvių sultinius, kurie sukurti pagal daugiausia „Michelin“ žvaigždučių turinčio Joël Robuchon receptus. Šis virtuvės šefas 1990 m. „Gault et […]
Odė pomidorams: kuo pagardinti ir kaip mes gaminome pomidorų padažą
Nors ištisus metus prekybos centrų lentynos lūžta nuo pomidorų gausos niekas niekada nepakeis Lietuvoje augusio pomidoro kvapo ir skonio. Daugelis net nežino, jog egzistuoja daugiau kaip 10000 skirtingų pomidorų rūšių. Visoms išragauti, ko gero, neužtektų ir viso gyvenimo! Turbūt nesuklysime teigdami, jog nesvarbu kiek bebūtų pomidorų rūšių ir iš kur jie atkeliautų, lietuviui mieliausi čia […]
Nuodėmė neparagauti: ko gero, skaniausi itališki makaronai
Džiaugiamės galėdami jums pristatyti abejingų nepaliekančius itališkus makaronus. Ko gero, nerasime tokio žmogaus, kuris nežinotų su kokia aistra ir užsidegimu italai gamina maistą, o ypač makaronų patiekalus. Italams maistas yra kultūros dalis, todėl įvairiems ingredientams ir jų gamybos procesams jie skiria didelį dėmesį. Ne išimtis ir mūsų atstovaujami itališkų makaronų gamintojai „Monograno Felicetti“ ir „Antico […]