Kepta anties krūtinėle jūsų namų virtuvėje gali niekuo nenusileisti restoranų šedevrams. Rinkitės kokybišką antieną ir kokybiškus prieskonius. Su šiuo receptu nepavykti neįmanoma ir tai gali tapti vienu iš mėgstamiausių patiekalų, jei iki šiol taip nebuvo.
Bet apie viską nuo pradžių.
Gaminimo eiga
- Antieną kepu ant įkaitintos keptuvės alyvuogių aliejuje, taip pat įdedu ir šiek tiek sviesto.
- Guldau 4 min. ant tos pusės kur yra odelė, prieš tai odelę įpjaunu rombais, kad kepdama nesiriestų kaip klumpė, būtų traški ir gerai iškepusi.
- Po 4 min. apverčiu ir dar tiek pat laiko kepu kitą pusę.
4. Apvertus krūtinėles prikraunu daug česnako skiltelių ir kepu kartu BE prieskonių, tam, kad jie nesudegtų. Česnakų nesmulkinu, nes vienas dalykas, kad šiaip gražiai atrodo, kitas – kad nepradeda degti ir atiduoda daug skonio.
5. Baigęs kepimo procedūras keptuvėje, abi puses pašaunu į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę dar 8 minutėms. Labai svarbu – odelės nukreiptos į dangų. Tuo pačiu metu jau pradedu berti pipirus, druską, raudonėlius ir panašiai, kad jie pradėtu glostyti kvapais, ir kartu besiskverbenčiomis sultimis gultų ant krūtinėlės kraštų.
6. Sutiksėjus paskutinėms sekundėms ištraukiu garuojančias krūtinėles iš orkaitės ir leidžiu pailsėti kokias geras 5-7 min. Kol jos karštos, beriu dar pipirų, druskos bei žolelių. Ko jau ko, bet pipirų tikrai negailiu.
7. Krūtinėlėms ilsintis ir vėstant, jas palieka siela, sultys ir dalis riebalų, kuriuose slypi visas skonis. Aš tas sultis ragauju ir taip žinau, koks skonio BALANSAS ir kokio galutinio rezultato tikėtis. Tai taip pat yra tas laikas, kai galima dar pridėti prieskonių, kol yra šiek tiek karščio. Juk gero pipiro niekada nebus per daug.
Labai svarbu!
Iškeptas antienos krūtinėles privaloma murkgdyti minėtose sultyse ir syvuose, kiek yra kantrybės. Bet jei esi nekantrus žmogus, tuomet bent keletą minučių. Su šaukštu tiesiog kabini šį paties pagamintą prieskonių eliksyrą ir pili ant antienos, kad ji prisigertų skonių.
Aš dažniausiai pjaustau bent per pusę, kad tos sultys pasiektų ir vidinę dalį. Ne ekspozicija, ne grožis, bet skonis svarbiausia.
Mano TOP pipirai:
1. Voatsiperifery baltas
2. Kampoto raudonas
3. Timuro uoga
4. Baskų arba Espellete čili pipirai
5. Žali, neprinokę Magagaskaro pipirai sūryme
6. Raudonėlis
7. Šiek tiek provanso žolelių
8. Druska su šafranu
9. Salish rūkyta druska
Išmėgink ir būtinai parašyk kaip sekėsi! Savo šedevru dalinkis soc.tinkluose, žymėk mus ir būtinai pasidalinsime pas save 😏
Tadas | The Mood
P.S. Prie krūtinėlės būtinai pamėgink ir įvairius čatnius su egzotiškais baltaisiais Penja pipirais.