Espellete Čili pipirų pavadinimas kilęs nuo žavingo, mažo Espelette kaimo, esančio Baskų kalnų papėdėje.
Šių pipirų derliaus nuėmimas prasideda rugpjūčio pabaigoje ir tęsiasi iki spalio mėn.
Pipirai džiovinami krosnyje, kas 6 valandas apverčiami, tada pakabinami už vietinių namų, kad dar labiau išdžiūtų ir tik po to sumalami į miltelius. Tik dešimt ūkininkų pasaulyje turi receptą, kaip jį tinkamai paruošti vartojimui.
Pipirų aštrumas Skovilio skalėje : 4/10.
Sudedamosios dalys Capsicum annuum
Grynasis kiekis: 40 g.
Kilmės šalis: Prancūzija
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.