Legendinis prieskonis! Cinamonas yra kilęs iš Ceilono, tačiau senovėje apie jo kilmę sklandė daugybė legendų. Egiptiečiai, naudoję cinamoną balzamavimui, tikėjo, kad jis augo pagal slaptas apeigas tolimoje paslaptingoje šalyje.
Norėdama išsiaiškinti šios paslapties esmę, karalienė Hatšepsuta įsakė surengti ekspediciją į Punto žemę, „Dievo šalį”, dabartinę Etiopiją, ir taip atvėrė prieskonių kelią. Romėnų susižavėjimas Indijos prabangos prekėmis, tokiomis kaip pipirai, cinamonas, imbieras, perlai ir dramblio kaulas, susijungė su beprotybe. Nuo Renesanso laikų portugalai, anglai ir olandai įnirtingai kovojo dėl šių prieskonių, kuriuos siuntė į visą pasaulį, monopolio.
Cinamonas yra cinamono medžio Cinnanomum zeylanicum žievė. Cinamono derliui nuimti reikia didelių žinių, nes medžiai gali siekti iki 10 m aukštį. Nupjaunamos naujos šakos ir pašalinama išorinė žievė. Tada nupjaunama plona vidinė žievė, ji atsargiai pašalinama, tada rankomis subraižoma ir išdžiovinama.
Sudedamosios dalys
Cinnamomum zeylanicum.
Kilmės šalis
Šri Lanka
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.