Pirkinių krepšelis

Konsultuojame +370 690 44488

Pristatome nemokamai 🇱🇹 perkant už €49

Užburiančių kalėdinių receptų idėjos

Kalėdos – visų mylimas metų laikas kuomet norisi palepinti savo artimuosius mažomis staigmenomis ir nustūmus į šalį kasdienius rūpesčius trumpam kartu pasimėgauti užburiančia ramybe ir šiluma. Tikriausiai vargu ar rastume geresnį būdą išskleisti šiai šventiškai aurai nei keletas šildančių kalėdinių skanėstų, kuriais taip gera dalintis rate artimųjų prie puodelio arbatos ar karšto kalėdinio vyno. Šiame straipsnyje norime su Jumis pasidalinti keliais įkvepiančiais kalėdiniais receptais Jūsų šventiniam stalui bei ypatingais „Terre Exotique“ kalėdiniais prieskoniais, kurie taps puikia dovana Jūsų draugams bei artimiesiems!

Itališki imbieriniai meduoliai

Šie imbieriniai meduoliai yra itin mėgstamas žiemos švenčių atributas italų virtuvėje. Jie puikiai tinka tiek dovanoti kaip saldžią staigmeną draugams ir artimiesiems, ar tiesiog mėgautis kartu prie šventinio stalo. Tai saldūs ir traškūs skanėstai, su šildančiomis imbierų, cinamono, gvazdikėlių, muskato ir kitų prieskonių natomis. Jais galite smalyžiauti vienais arba mirkyti į kavą ar šventinį karštą vyną.

Kiekis: 18 meduolių

Gaminimo laikas: 1 val.

Bendras laikas: apie 3 val.

biscotti

Jums reikės:

  • 2-jų stiklinių miltų (apie 260 g.)
  • Pusantro arbatinio šaukštelio kepimo miltelių.
  • Pusės arbatinio šaukštelio druskos.
  • 5-ių arbatinių šaukštelių „Terre Exotique“ imbierinės sausainių prieskonių mišinio.
  • 5-ių šaukštų kambario temperatūros sviesto.
  • Apie 120 g. tamsaus rudo cukraus.
  • Vieno šaukšto melasos (galite pakeisti medumi).
  • 2-jų kambario temperatūros kiaušinių.
  • Pusės arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto.
  • Apie 150 g. susmulkinto kristalizuoto imbiero kubelių.
  • Apie 30 g. Jūsų mėgiamo šokolado.

Gaminimo instrukcija

  1. Dubenyje gerai išmaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir „Terre Exotique“ prieskonių mišinį.
  2. Dubenyje sumaišykite sviestą, rudą cukrų ir melasą; išmaišykite mentele iki kreminės masės. Po vieną įmuškite ir įmaišykite kiaušinius iki kol gausite vientisą masę. Įpilkite šlakelį vanilės ir įmaišykite smulkintą imbierą. Maišykite iki kol imbieras tolygiai pasiskirstys ir pasidengs sviesto ir cukraus mišiniu, maždaug 1 minutę.
  3. Mentele įmaišykite 1/2 sausų ingredientų, kol jie bus įmaišyti. Įmaišykite likusius sausus ingredientus – tešla turėtų būti vientisa, labai drėgna ir lipni.
  4. Perkelkite tešlą ant ilgo plastikinės plėvelės gabalo, prireikus į pagalbą pasitelkite sviestu pateptą peilį. Apvyniokite tešlą plastiku ir rankomis suformuokite vientisą maždaug 12-14 cm ilgio ir 2,5 cm pločio formą. Dėkite į šaldytuvą, kad atšaltų bent 30 minučių.
  5. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo skardą išklokite silikoniniu kepimo kilimėliu arba kepimo popieriumi.
  6. Išimkite tešlą iš šaldytuvo, išvyniokite ir sudėkite ant paruoštos kepimo skardos. Sudrėkintais pirštais išlyginkite kraštus.
  7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 minučių. Norėdami patikrinti ar kepinys iškepė, įkiškite į vidurį dantų krapštuką – ištraukus, jis turėtų būti švarus.
  8. Išimkite kepinį iš orkaitės, uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite 20 minučių atvėsti. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 165 laipsnių.
  9. Atidenkite kepinį ir apatinį kraštą šiek tiek suvilgykite vandeniu, kad suminkštėtų. Perkelkite ant pjaustymo lentos.
  10. Dantytu peiliu supjaustykite kepinį gero centimetro storio griežinėliais. Ilgesnius meduolius pjaustykite kampu, trumpesnius – tiesiai. Perkelkite griežinėlius atgal ant kepimo skardos.
  11. Grąžinkite meduolius atgal į orkaitę ir kepkite 20 minučių. Apverskite ir kepkite, kol jie bus sausi ir traškūs, dar 10-15 minučių. Perkelkite ant grotelių ir leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.
  12. Ištirpinkite Jūsų mėgstamą šokoladą ir pasirinktu dozatoriumi užtepkite ant meduolių. Palikite pastovėti, kol šokoladas atvės ir sukietės, apie 30 minučių.

Skanaus!

Karštas baltas vynas

Tikriausiai daug kam kalėdinis periodas asocijuojasi su karštu vynu, kurio dažnai rasime kalėdinėse mugėse ar vaišinsimės būryje draugų. Lietuvoje įprasta, kad karštas vynas, visada bus raudonas. Tačiau ar kada bandėte karšto balto vyno? Galbūt pasirodys beprotiška, tačiau karštas baltas vynas yra itin populiarus daugelyje vyndaryste garsėjančių Europos šalių. Kviečiame Jus išbandyti šį klasikinį receptą, kuris maloniai nustebins savo užburiančia šiluma. Tai itin lengvai pagaminamas gėrimas, puikiai tinkantis jaukiems žiemos vakarėliams apsuptyje gerų draugų.

Kiekis: 1,5 l.

karstas-vynas

Gaminimo laikas: 15 min.

Jums reikės: 

  • 2 (750 ml) butelių sauso balto vyno.
  • 2 apelsinų, supjaustytų griežinėliais.
  • 1/2 puodelio brendžio (pasirinktinai).
  • 1/2 puodelio medaus arba cukraus.
  • „Terre Exotique“ prieskonių mišinio karštam vynui.

Gaminimo instrukcija:

Sudėkite visus ingredientus į nealiumininį puodą ir užvirinkite iki kol turinys pasieks maždaug 75 laipsnių temperatūrą (nevirkite – nenorite, kad alkoholis išvirtų!). Sumažinkite ugnį iki vidutinio ar mažo stiprumo ir leiskite vynui virti bent 15 minučių arba iki 3 valandų. Perkoškite ir patiekite šiltą su norimais pagardais. Vyną galite dekoruoti žvaigždiniu anyžiumi, cinamono lazdelėmis ar citrusinių vaisių griežinėliais.

Panna Cotta su tonka pupelėmis

Panna Cotta yra itin populiarus itališkas desertas pakerėjęs skonio gurmanus ne tik savo dangišku skoniu, tačiau ir ruošimo paprastumu. Tai abejingų nepaliekantis skanėstas, kurio paruošimas nereikalauja išskirtinių įgūdžių. Šis panna cottos receptas praturtintas paslaptingosiomis tonka pupelėmis. Tonka pupelės jau seniai naudojamos profesionalių šefų virtuvėse, tačiau dar tik visai nesenai pradėjo skintis kelią ir į namų virtuves. Tonka pupelės kiek primeną vanilę, tačiau jų skonis yra stipresnis ir aštrenis, su išreikštomis vasinėmis natomis. Tai gana lengvai naudojamas prieskonis, kuris puikiai praturtina itališką panna cotta.

Jums reikės:

panna-cotta

Gaminimo instrukcija:

  1. Pirmiausia pagaminkite panna cotta. Į puodą supilkite 300 ml grietinėlės, pieną, 25 g. miltelinio cukraus ir tarkuotas tonka pupeles. Įdėkite išmirkytus ir nusausintus želatinos lapelius ir maišykite, kol jie visiškai ištirps. Užvirinkite puodo turinį iki virimo temperatūros.
  2. Mišinį padalykite į keturias vienodo dydžio panna cotta formeles. Jei šių neturite, galite tiesiog naudoti stiklines ar kitas Jums patinkančias talpas. Dėkite jas į šaldytuvą bent valandai arba kol panna cotta sustings. Kuo didesnės talpos, tuo ilgiau panna cottai reikės laiko sustingti.
  3. Kol panna cottas sustings, paruoškite užpilą. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą, nukelkite nuo ugnies ir suberkite likusį miltelinį cukrų, rudąjį cukrų, agavų sirupą, cinamoną, imbierą, muskatą ir maltų apelsino žievelių miltelius. Keptuvės turinį sumaišykite, kad susidarytų vientisa masė.
  4. Puodą vėl pastatykite ant ugnies ir supilkite likusią grietinėlę, nuolat maišydami iki kol masė visiškai ištirps. Įsitikinkite, kad ji neprilipo prie puodo dugno.
  5. Įberkite druskos ir užvirinkite padažą. Leiskite jam keletą akimirkų burbuliuoti, kad druska ištirptų. Nuimkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį, kad atvėstų. Šį padažą galima pašildyti prieš patiekiant.
  6. Norėdami išimti panna cottas iš formų, kelioms sekundėms įdėkite jas į karštą vandenį ir atidžiai stebėkite, kada panna cotta šiek tiek atsiplėš nuo indelio šonų. Tuomet atsargiai apverskite jas aukštyn kojomis ant mažos lėkštės.
  7. Ant viršaus patiekite su trupučiu sūdytos karamelės užpilo su prieskoniais.

Skanaus!

Saugus atsiskaitymas

Visi atsiskaitymai šifruojami 128-bit AES kodavimu

Kokybiškas aptarnavimas

98% užsakymų įvykdomi per 1 darbo dieną arba mažiau

Nemokamas pristatymas

Visiems užsakymams, kai
krepšelio suma virš €49

Gera produkcija

Kviečiame rinktis iš mūsų plataus prekių asortimento