Grūsti „Ancho“ čili pipirai yra švelnus aitrusis pipiras iš Pueblos regiono Meksikoje. Gali būti naudojamas visuose padažuose ir troškiniuose. Meksikiečių virtuvėje jis tradiciškai naudojamas gvakamolės, salsos padažuose bei daugelyje kitų patiekalų.
Meksikoje šie švieži pipirai dažnai patiekiami įdaryti! Subtilūs saldymedžio ir razinų skoniai puikiai dera gaminant tradicinius meksikietiškus patiekalus, gazpacho ar kitas sriubas, marinatus, žuvies patiekalus, grietinėlės padažus bei šviežias vasariškas salotas.
Skovilio skalėje šio pipiro aštrumas įvertintas 3 balais ir yra švelnesnis už „Espelette“ aitriuosius pipirus. „Ancho“ aitrieji čili pipirai priklauso Capsicum annum pipirų šeimai.
Šis pipiras užauga iki 15 cm ilgio ir 8 cm pločio, todėl meksikiečiai jį vadina „plačiąja paprika“.
Sudedamosios dalys
„Ancho“ čili pipirai (Piment Ancho)
Kilmės šalis
Meksika
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.