Selim arba „afrikinių pipirų“ uogos yra džiovinti Xylopia aethiopica medžio vaisiai, augantys laukinėje gamtoje visoje atogrąžų Afrikoje (Nigerijoje, Etiopijoje, Toge, Kamerūne, Dramblio Kaulo Krante).
Afrikoje Selim uogos dažnai rūkinamos, tuomet sumalamos grūstuvu. Tradiciškai jos yra naudojamos pipirams pakeisti žuvies, keptos mėsos patiekaluose bei daržovių sriubose. „Selim“ arba „Kili pipirai“ randami garsiąjame Senegalo „Cafe Touba“ prieskonių mišinyje, kartu su kavos pupelėmis, gvazdikėliais ir selim uogomis.
Nigerijoje šios uogos naudojamos sujų prieskonių mišinyje (imbieras, žemės riešutai, svogūnai, česnakai, druska, Kajeno pipirai, Selim uogos). Šį prieskonių mišinį naudoja gatvės pardavėjai, pardavinėjantys keptus jautienos ir vištienos iešmelius.
Sudedamosios dalys
Selim uogos
Grynasis kiekis: 30 g. Kilmės šalis: Togas.
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.