Raudoni Kampoto pipirai gaunami skinant raudonas uogas, kurios yra visiškai prinokusios. Kampote, tik nuskintos raudonos uogos, mirkomos verdančiame vandenyje ir po to nedelsiant panardinamos į ledinį vandenį.
„Kampot Pepper“ pirmą kartą paminėtas dar Angkoro karalystėje. Rašytinius įrašus galima atsekti XIII amžiaus tyrinėtojo Tcheou Ta Kouanau kelionių žurnale.
Manoma, kad kinų imigrantai iš Hainano regiono atvežė pipirų į Kampotą. Jie jau augino pipirus Kinijoje. Kolonijiniu laikotarpiu, šie pipirai pasiekė savo šlovės viršūnę ir tapo pagrindiniu Kambodžos maisto eksportu.
1975 m. Khmerų Roužas pipirų auginimą sumažino beveik iki nulio ir pradėjo auginti ryžius. 2009 m. „Kampot pepper“ tapo pirmaisiais Kambodžos pipirais, įgijusiais saugomos geografinės nuorodos statusą (SGN).
Sudedamosios dalys
Piper nigrum
Grynasis kiekis: 50 g.
Kilmės šalis: Kambodža
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.