Himalajų druskos istorija prasidėjo prieš 200 milijonų metų. Himalajų kalnai susidarė susidūrus Indo-Australijos ir Eurazijos plokštėms, kurios uždarė juos skiriantį Tethys vandenyną. Dėl lėto šio vandenyno vandens garavimo liko šie rožiniai druskos kristalai, kuriuose gausu mineralų ir mikroelementų.
Aleksandras Didysis buvo pirmasis atvežęs šią prabangią Kašmyro druską į Europą, maždaug 350 metų prieš Kristų. Antikos laikais ja galėjo mėgautis tik religiniai lyderiai ir imperatoriai. Ši druska atkeliavo iš Khewra kasyklų Pakistane, Himalajų kalnų širdyje, kur ji kasama tradiciniu būdu.
Himalajų druska yra itin sausa, be jodo, natūrali bei gryna, dažnai dar vadinama akmens, mineraline arba žemės druska. Tai – viena natūraliausių druskų pasaulyje!
Išvaizda
Ši druska itin vertinama ne tik dėl savo natūralių savybių bei skonio, tačiau ir dėl unikalios, akį traukiančios išvaizdos. Nedideli, tarsi maži deimantai, druskos kristalai pasižymi šilta rožine ir rausva spalva – ant Jūsų stalo ši druska taps akį traukiančiu dekoratyviu elementu.
Skonis
Tai viena natūraliausių druskų pasaulyje, pasižyminti vientisu skoniu, be išreikšto poskonio. Ši druska yra kiek mažiau sūri nei Fleur de sel, o jos natūralus skonis tinka praktiškai su visais kasdieniais patiekalais.
Virtuvėje
Rožinė kristalinė druska pasaulyje yra itin vertinama dėl savo unikalios spalvos, natūralaus skonio ir sausos tekstūros – dėl šios savybės rožinė kristalinė druska yra idealus pasirinkimas jūsų druskos malūnėliui. Šie jūros druskos kristalai yra be priedų ir nerafinuoti, tad kūnas juos gali įsisavinti 100 proc.
Rožinė druska taip pat itin vertinama dėl savo dekoratyvių savybių – ji taps tikra pažiba ant Jūsų stalo!
Sudedamosios dalys
Deimantinės druskos kristalai.
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Kilmės šalis: Pakistanas.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.