Juodieji Phu Quoc pipirai dažniausiai naudojami su jūros gėrybėmis, žuvimi, sumalant su druska ir įdedant šiek tiek laimo.
Phu Quoc sala, dėl savo natūralių gamtos lobių dar vadinama „Smaragdų sala“. Ši sala randasi Tailando įlankoje, netoli Kambodžos krantų. Sala priklauso Vietnamui nuo 1945 m. Šioje saloje pipirai XVIII amžiuje buvo atvežti kinų.
Šiuo metu saloje išauginamas tik labai mažas kiekis pipirų, tačiau jie pasižymi itin aukšta kokybe. Šioje saloje viename hektare išauginama apie 1,5 tonos pipirų, palyginus su 8-10 tonų vienam hektarui kituose Vietnamo regionuose, pavyzdžiui Daklake.
Phu Quoc pipirų derliaus nuėmimas vykdomas tik rankomis – pradedant pipirų rinkimu, plovimu ir baigiant džiovinimu bei rūšiavimu. Dauguma pipirų plantacijų yra išsidėstę salos centre, Cua Duange.
Pipirai yra skinami nuo vasario iki balandžio mėnesio. Vietiniai salos gyventojai pipirus vadina „Tiêu“.
Sudedamosios dalys
Phu Quoc juodieji pipirai
Grynasis kiekis 70 g.
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.