Šaloto svogūnai kildinami iš Viduriniųjų Rytų, dabartinės Palestinos teritorijos. Juos nuo neatmenamų laikų augino egiptiečiai, o persams jie buvo šventi. Į Prancūziją šalotiniai svogūnai buvo atgabenti XII amžiuje. Nuo tada jie auginami Bretanėje, Drôme ir Anjou regionuose, taip pat Šiaurės Prancūzijoje. Senovėje šalotiniai svogūnai buvo paplitę daugelyje graikų ir romėnų patiekalų, manyta, kad šie pasižymi afrodiziakinėmis savybėmis. Šie svogūnai yra ne tik skanūs, bet ir itin sveiki, turtingi mineralų, vitaminų ir mikroelementų. Džiovinti šalotiniai svogūnai yra kiekvieno virėjo turtas! Šie džiovinti prieskoniai yra patogūs naudoti, bei pagardins visus Jūsų patiekalus. Naudokite juos padažuose, omletuose, sriubose, ar įvairiausiose salotose. Ilgai ruošiami šalotiniai svogūnai įgauna kartoką poskonį, tad naudokite juos patiekalo ruošimo pabaigoje.
Sudedamosios dalys
Džiovinti šaloto svogūnai (askaloniniai česnakai).
Grynasis kiekis: 40 g. Kilmės šalis: Indija.
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.