Kubebo pipirai yra uodeguoti pipirai, daugiausia augantys pietvakarių Indijoje, Sumatroje, Javoje arba Borneo. Vietos gyventojai jį vartoja kaip vaistą nuo karščiavimo, virškinimui palengvinti ir net kramto kaip saldainį.
Kubebo pipirai gaunami iš uogų, kurios nuskinamos dar nesubrendusios, paskui džiovinamos ir sumalamos. Norint gauti 1 kg džiovintų pipirų, reikia maždaug 4 kg šviežių pipirų. Pipirų grūdeliai 3-4 dienas džiovinami saulėje, kad išgaruotų drėgmė.
Pipirai yra lengvai aštrūs, turi mentolio poskonį, su subtiliomis gvazdikėlių aromato saldžių prieskonių, rūkytos arbatos ir dervos natomis. Šis pipiras paprastai naudojamas kario milteliuose. Kubebo pipirais pagardinkite saldžius ir pikantiškus patiekalus, taip pat čatnius ar vaisių kompotus.
Skanu su visais Azijos patiekalais, omaro uodegomis, egzotinių vaisių kompotu ar mėtiniu šokolado desertu.
Sudedamosios dalys: Cubebe pipirai
Grynasis kiekis 50 g.
Kilmės šalis Indonezija
Laikymo sąlygos Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje
VERONIKA (įsigijo produktą) –
Malonu pakramtyti, jaučiamas gaivumas burnoje.
Marija (įsigijo produktą) –
Švieži, gaiviai aštrūs.