Chipotle – džiovintas ir rūkytas, šis stiprus ir aštrus čili pipiras pagardins Jūsų alyvuogių aliejus, įvairius padažus, actus, naminį „Tabasco“ padažą bei puikiai tiks pupelių ir lęšių patiekalams.
Vieno labiausiai naudojamų pipirų Meksikos virtuvėje saldūs graikinio riešuto poskoniai ir rūkytos natos puikiai dera su ant grotelių kepta raudona mėsa, balta žuvimi, paukštienos patiekalais ar šokoladiniais desertais.
Sumalti chipotle čili pipirai pagerins meksikietiškus nachos, tacos, burrito, namų gamybos gvakamolę arba Tex Mex prieskonių mišinį.
Šis pipiras yra aitresnis už Espelette pipirus, tačiu ne toks aštrus, kaip Piri piri čili pipiras. Chipotle čili pipiras yra auginamas Meksikoje, Chihuahua valstijoje. Pipiro pavadinimas kilęs iš nahuati kalbos, priklausančios Uto-Actekų kalbų grupei, žodžio „Chilpoctli“ – „Chil“ reiškia aitriuosius pipirus, o „poctli“ – rūkymą.
Šis pipiras iš tikrųjų yra džiovintas ir rūkytas jalapeno pipiras. Įdomu tai, kad chipotle pipiro gamybai reikalingi tik pilnai sunokę jalapeno pipirai, nes tuo metu jie jau būna praradę daugumą skysčių ir juos lengviau išdžiovinti.
Sudedamosios dalys
Chipotle čili pipirai (Piment entier).
Kilmės šalis
Meksika.
Aštrumas
5/10
Naudodami šiuos pipirus būkite atsargūs, netrinkite akių ar kitų jautrių kūno vietų.
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.