Pipirų pasaulyje Kamerūnas išsiskiria kultūriškai susiformavusia paklausa baltiesiems pipirams. Dėl šios priežasties, tradiciškai Penja plantacijose buvo auginami baltieji pipirai, nekreipiant dėmesio į pasaulio vartotojų ir prekybininkų poreikį juodiesiems pipirams. Nepaisant globalių tendencijų, paklausa baltiesiems Penja pipirams Kamerūne išlieka itin didelė – tai išties išskirtinis atvejis. Kamerūno augintojams, taip pat itin pasisekė dėl natūralaus gėlo vandens šaltinių, kurie yra gyvybiškai svarbūs baltųjų pipirų gamyboje. Nepaisant to, juodųjų pipirų gamyba yra technologiškai paprastesnė, tad baltųjų Kamerūno pipirų kaina yra gana aukšta. Pojūtis Šildantis, intensyvus skonis su aiškiai išreikštu saldžiu karamelizuotos mėsos aromatu. Švelnios muskuso natos, besipinančios į vieną giją su į smilkalus panašiu kvapu. Mįslingas ir išraiškingas skonis, užsiliekantis ant gomurio keletą akimirkų. Pikantiškas delikatus skonis su laukinėmis užuominomis, puikiai derantį su uoslę viliojančiais aromatais. Pipiras palieka išsamų, rūko tirštumo įspūdį, pilną netikėtų, švelnių ir jausmingų natų. Juslė Aukštosios natos (pilni pipirai, po sąlyčio su oro). Primiausiai juntamos dominuojančios mentolio ir vetiverio natos, kurios greitai tirpsta iki viliojančio šviežių mėtų kvapo bei šalto dūmo užuominų. Po keletos minučių atsiskleidžia labiau pulsuojantys, nežaboti pipiro aromatai. Švelnios natos (grūsti ir skelti pipirai). Uoslę vedžiojantis pipirmėtės ir smilkstančių žolelių aromatas, svajingai primenantis po lietaus bundančios laukinės žalumos kvapus. Bazinės natos (malti ir pritraukti pipirai). Tarpusavyje besigrumiančios intriguojančios skonių natos, kurias į bendrą harmoniją suriša lengva ir salsva užuomina į laukinius aromatus. Pastebimos muskuso ir naminio vištienos sultinio užuominos bei silpnas, tačiau apkabinantis dūminis aromatas, kiek primenantis šaltų suodžių kvapą. Išvaizda Iš išorės baltieji Penja pipirai pasižymi gana taisyklinga, apvalia, vienoda, glotnia forma ir kremine balta spalva bei kur ne kur pasitaikančiu švieisiai pilku atspalviu. Pipiro vidus taip pat šviesus, matinis, beveik pieniško baltumo. Virtuvėje Subtiliai gardūs, intensyvūs ir kvapnūs pipirai, kurie prašosi išreikštos tekstūros, tokios kaip raudona mėsa, aviena ar kiaulienos išpjova. Norėdami pasiekti geriausių rezultatų, pipirus visada sumalkite prieš pat patiekdami, kad išlaikytumėte visą šviežumą. Sudedamosios dalys Piper nigrum. Grynasis kiekis: 70 g. Kilmės šalis: Kamerūnas. Laikymo sąlygos Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Baltieji Penja pipirai TERRE EXOTIQUE, 70 g.
€ 9.80 PVM
Puikus kompanionas Jūsų pipirų malūnėlyje! Baltieji pipirai yra intensyvaus aromato, bet ne tokie aštrūs kaip juodieji. Šis baltasis „Penja“ pipiras su mentolio aromatu pasižymi išskirtiniu charakteriu ir skoniu. Turi animalistinį aromatą. Juos naudokite lengvai susmulkintus bei gardinkite visus savo patiekalus.
Apie Penja pipirus plačiau galite paskaityti mūsų bloge!
Turime
Papildoma informacija
Svoris | 0.07 kg |
---|---|
Išmatavimai | 5 × 5 × 8 cm |
Rašyti atsiliepimą gali tik prisijungę pirkėjai, kurie yra įsigiję šį produktą.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.