Auksinių sezamų sėklos puikiai tiks pagardinti pomidorų salotas, mėsą ar keptas daržoves. Pasakiškai tinka su šviežiais makaronais, daržovių pyragu, tunu ar šviežiu ožkos sūriu!
Sezamas yra pagrindinis Egipto Dukkah prieskonių mišinio ir japoniško Gomasio ingredientas. Po derliaus nuėmimo sezamų sėklos 15 minučių skrudinamos krosnyje 220 °C temperatūroje.
Sesamum indicum augalas kildinamas iš Afrikos, tiksliau, iš Etiopijos. Prieš 3000 metų jis išplito Šumere (didžiulė lyguma Irake tarp Tigro ir Eufrato upių) ir Mesopotamijoje.
Pasak asirų legendos, susitikę dievai, norėdami sukurti pasaulį, gėrė iš sezamų sėklų pagamintą vyną.
– Sezamai atsiverk! Žodžiai, kuriuos Ali Baba kartojo legendinėje knygoje „Tūkstantis ir viena naktis”, reiškia sezamų sėklų luobelę, kuri atsidaro sezamui subrendus.
Egipto Eberso papiruse dar 1150 prieš mūsų erą aptinkama sezamo pėdsakų. Jau 700 m. Pr. Kr. Turkai naudojo sezamą aliejui gaminti. Į Ameriką sezamas atkeliavo, kartu su vergais, kurie šio sėklų atsivežė su savimi, XVII amžiuje.
Sudedamosios dalys
Sezamo sėklos.
Grynasis kiekis: 80 g. Kilmės šalis: Indija.
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Alergenai
Sudėtyje yra: Sezamo sėklų.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.