Spirulinos milteliai pasižymi išskirtiniu aromatu, kuris gali nustebinti su ja nesusipažinusius žmones. Dėl to, kad ji yra vandens cianobakterija, ji turi ryškų jūros kvapą, primenantį jūros dumblius ar jūros vandenį.
Skonis taip pat unikalus – šiek tiek žemės ir žolės natų, kartais lyginamas su špinatais ar žaliąja arbata. Nors kai kuriems jos aromatas gali būti intensyvus, spirulinos milteliai puikiai dera kokteiliuose, sultyse ir pikantiškuose patiekaluose, kur ją gali sušvelninti kiti ingredientai.
Spirulinos entuziastai dažnai vertina šį jai būdingą skonį, kuris atspindi, kad joje gausu natūralių maistinių medžiagų. Cianobakterijos yra vieni seniausių fotosintetinančių (gaminančių energiją iš saulės šviesos) organizmų. Jos dažnai vadinamos dumbliais, tačiau iš tikrųjų yra bakterijos.
Kadaise Meksikos actekai rinko spiruliną iš Texcoco ežero ir vartojo ją džiovintų pyragėlių, vadinamų „tecuitlatl“, pavidalu. Šis supermaistas jiems buvo vertingas maistinių medžiagų šaltinis.
Afrikoje aplink Čado ežerą gyvenančios Kanembu gentys taip pat vartojo spiruliną, kurią vadino „dihe“. Jie ją rinko natūraliuose tvenkiniuose, džiovino saulėje ir vėliau vartojo tradiciniuose patiekaluose.
XX a. septintajame dešimtmetyje spirulina išpopuliarėjo Vakaruose, kur ji buvo parduodama kaip maisto papildas. Tokios organizacijos kaip NASA taip pat tyrinėjo spiruliną dėl jos kaip tvaraus maisto šaltinio ilgalaikėms kosminėms misijoms dėl didelio baltymų ir pagrindinių maistinių medžiagų kiekio.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.