Kreolų ananasų čatnis, TERRE EXOTIQUE 100 g.

 6.90 PVM

Kreolų ananasų čatnis pasižymi švelnia tekstūra ir tropiniais akcentais, praturtintais lengvais prieskoniais, suteikia jūsų stalui saulėtos, originalios nuotaikos. Puikiai tiks su sūriais, kaip užtepėlė, įvairių patiekalų pagardas ar marinatas.

Kreolų ananasų čatnis – įsivaizduokite Karibus savo lėkštėje – štai toks yra Kreolų ananasų čatnis. Saulėje prinokę ananasai čia susitinka su lengvais prieskoniais, trupučiu rūgštelės ir šiluma, kurią Kreolų virtuvė paveldėjo iš savo istorijos: Afrikos, Indijos, Europos ir vietinių Karibų kultūrų.

Būtent ši maišatis ir sukūrė virtuvę, kurioje saldumas visuomet turi šiek tiek aštrumo, o paprastas vaisius virsta išskirtiniu pagardu.

Kreolų ananasų čatnis – švelnios tekstūros, vaisiškai saldus, bet kartu lengvai pikantiškas. Puikiai dera su brandintais sūriais. Sūrio vaisiškas ir šiek tiek sūrus skonis susipina su tropiniu čatnio charakteriu, sukuriant tokią kombinaciją, kad norisi dar vieno kąsnio.


Bet tuo viskas nesibaigia – ši užtepėlė „mėgsta“ eksperimentus. Šalia ant grotelių keptos mėsos ar vegetariškų patiekalų ji tampa mažu kelionių prieskoniu, suteikiančiu šilumos ir egzotikos.
Trumpai tariant – tai ne tik pagardas. Tai kvietimas atsidurti Karibų virtuvėje, kur kiekvienas skonis turi savo istoriją, o kiekvienas kąsnis – mažą saulės pliūpsnį.

Kas yra čatnis?


Čatnio kilmė – Indijoje. Pats pavadinimas kilo iš hindi žodžio catni, reiškiančio „trinti“ ir „stiprūs prieskoniai“. Tradiciškai jis buvo patiekiamas su kario patiekalais.

Europą čatnis pasiekė britų kolonijinių laikų dėka. Šiandien juo vadinamas saldžiarūgštis pagardas, gaminamas iš vaisių, cukraus, acto ir prieskonių. Jame susilieja saldumas, rūgštelė ir aromatai, puikiai derantys tiek prie mėsos, tiek prie sūrių ar vegetariškų patiekalų.

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Rašyti atsiliepimą gali tik prisijungę pirkėjai, kurie yra įsigiję šį produktą.