Chia sėklos yra kilusios iš Lamiacea šeimos augalų (kaip čiobreliai, laukiniai čiobreliai ir mėtos), augančių Meksikoje.
Kaip ir visos sėklos, jos yra labai maistingos. Jas plačiai naudojo actekai, jos buvo vienas pagrindinių jų augalinio maisto šaltinių kartu su kukurūzais ir pupelėmis. Lotynų Amerikoje jos vis dar labai vartojamos ir šiandien, o Europoje jos tampa supermaistu.
Kaip geriausiai naudoti ispaninio šalavijo sėklas ?
Be sveikatai naudingų savybių, ispaninio šalavijo sėklos yra labai įdomus kulinarinis ingredientas, nes jos gali sugerti net 12 kartų daugiau skysčio nei jų svoris, todėl puikiai tinka padažams, sriuboms tirštinti, kreminiams desertams ir košėms gaminti.
Pabarstykite žaliomis chia sėklomis salotas, avižinius dribsnius ir pusryčių avižinius dribsnius ar jogurtus, kad jos būtų gardžiai traškios!
Sudedamosios dalys
Chia sėklos
Kilmės šalis
Paragvajus
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.