Baskų aitrusis pipiras botaniškai priklauso Capsicum annuum rūšiai. Šiam pipirui būdinga kūgio forma ir savitas skonis, kuris svyruoja tarp vaisinio saldumo ir vidutinio aštrumo.
Pipirai skinami prinokę, po to džiovinami ir tik tada paverčiami milteliais. Teigiama, kad baskų pipirų skonį lemia šilti pietų vėjai, vadinami „Haize Hegoa“, ir vandenyno mikroklimatas.
Jais galite gardinti tokius patiekalus kaip kiaušiniai, salotos ar ant grotelių keptos jūros gėrybės. Prie mėsos ir žuvies pagaminkite marinatą, sumaišydami pipirus su alyvuogių aliejumi, česnakais ir žolelėmis.
Anksčiau baskų pipirai buvo džiovinami ant namų fasadų. Šiandien jie džiovinami šiltnamiuose ir krosnyse. Derlius nuimamas tik rankomis nuo rugpjūčio iki lapkričio mėnesio, kai pipirai pasiekia brandą, t. y. tampa ryškiai raudonos spalvos.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.