Prieskoniai mus lydi beveik kasdien, bet kaip dažnai laikydami rankose pipirų pakuotę susimąstote kokia istorija slypi už jos?
Nedideliame pipirų indelyje glūdi miškai ir džiunglės, kuriose ant kekių suposi pipirai, atsidavusių žmonių šypsenos ir darbštumas, kurie rankomis skynė ir perrinko prieskonius, ilga kelionė iki mūsų, kokybės testai ir kt. Pipirai nėra vien skonis ir kvapas – tai labai spalvingos istorijos. Su jomis vienintelėse Lietuvoje pipirų degustacijose supažindina „The Mood“.
Pipirų paslaptys ir netikėti faktai
Kokiame aukštyje auga pipirai? Kurie prieskoniai buvo naudojami kaip afrodiziakai? Kodėl nuskintus pipirus rankomis rūšiuoja išskirtinai tik moterys? Į kurių pipirų augimvietes patekti galima tik užrištomis akimis?
Degustacijų metų yra atskleidžiama ne tik naudinga informacija, bet ir įdomūs pasakojimai bei negirdėti faktai, supažindinama su kokybės faktoriais. Pristatomi tokie išskirtiniai pipirai, kaip „Kampoto“, „Voatsiperifery“, „Tellicherry“, „Penja“ ir daugelis kitų. Visą „The Mood“ prieskonių selekciją bendrai sudaro daugiau kaip 300 įvairių prieskonių, vien pipirų – apie 60.
Renginio metu visi kviečiami į improvizuotą atradimų kelionę. Tai ne tik sausa teorija – dalyviai čia ir dabar gali ragauti pateikiamus prieskonius, išgirsti informaciją apie jų skonius, botanines ir aromatines charakteristikas, auginimo sąlygas, derliaus nuėmimo vingrybes, apie istorines pipirų įdomybes.
Degustacijose taip pat vyksta sūrio, vaisių, daržovių ir kito maisto derinimas su pipirais, karšto šokolado su šiais prieskoniais ragavimas.
Renginiai organizuojami tik privačioms grupėms. Dėl kainų ir datų teirautis: +370 690 44488 / [email protected]
Degustacijų vieta: The Mood Lietuva, A. Juozapavičiaus pr. 21, Kaunas.
Apie mūsų pipirų degustacijas kalba maisto ir gėrimų profesionalų bei entuziastų portalas skonis.lt: Vienintelės pipirų degustacijos Lietuvoje: laužo įsisenėjusius stereotipus ir kviečia atrasti prieskonių pasaulį