Sičuano uogų pavadinimas kilęs iš Azijos regiono, kuriame jos auga, Sičuano, esančio Kinijoje. Mažos uogos auga ant krūmų su marga lapija. Uogos iš pradžių būna žalios, o sunokusios tampa raudonos, vėliau rudos. Jos palaipsniui atsiveria ir išlaisvina viduje esančias dvi sėklas… o mums lieka skanus lukštas!
Jau senovės Kinijoje buvo vertinamos dėl gaivumo ir karščio mišinio, galios ir afrodiziakinių savybių, todėl sakoma, kad Sičuano uogos net balzamavo prabangių Čangano rūmų „pipirų kambarių” sienas savo užburiančiais kvepalais. Į Europą ši uoga atkeliavo XIII a., kai Marco Polo ją atvežė į Veneciją, kur ji sužavėjo virtuvės šefus ir pagardino kiekvieną patiekalą, kol pateko į kulinarinę užmarštį. Ji vėl išgarsėjo XIX amžiuje. Jo laimo aromatas, džiovintų gėlių ir rūgščių vyšnių natos puikiai dera su foie gras, keptuvėje keptais žaliaisiais šparagais ar lipniu šokoladiniu pyragu.
Sudedamosios dalys
Žaliosios Sičuano uogos
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Papildoma informacija
Gamintojas: Terre Exotique
Kilmės šalis: Kinija
Prekės ženklo šalis: Prancūzija
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.