Legendinis prieskonis! Cinamonas kilęs iš Ceilono, tačiau antikos laikais jis minimas daugumoje legendų. Cinamoną egiptiečiai naudojo balzamavimui ir tikėjo, kad jis augo tolimoje paslaptingoje žemėje.
Norėdama patekti į šią paslaptingą žemę, karalienė Hašepsut paliepė vykdyti ekspedicijas į Puntos žemę, „Dievo žemę“, dabar Etiopiją, ir taip pradėjo šio prieskonio ilgą kelią į pasaulio virtuves.
Teigiama, kad romėnų susižavėjimas prabangos prekėmis iš Indijos, tokiomis kaip pipirai, cinamonas, imbieras, perlai ir dramblio kaulas, balansavo ties pamišimo riba, o Renesanso laikais, aršiausi mūšiai vyko tarp portugalų, anglų ir olandų dėl šių prieskonių monopolio.
Cinamonas yra cinamono medžio, Cinnanomum zeylanicum žievė. Cinamono derliaus nuėmimas reikalauja didelių žinių. Pirmiausiai smulki vidinė žievė supjaustoma ir atsargiai pašalinama, po to išdžiovinama saulėje. Cinamonas gali būti naudojamas visas arba sumaltas. Europoje ir Amerikoje šis prieskonis itin populiarus saldžiuose patiekaluose ir desertuose, o Indijoje ir Šiaurės Afrikoje – pikantiškuose patiekaluose.
Sudedamosios dalys
Cinamonas.
Grynasis kiekis
250 g.
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.