Čili pipirai arba Capsicum anuum yra kilę iš Bolivijos. Dėka paukščių, kurie nejaučia čili pipirų sėklų aštrumo, pipirai greitai išplito visoje Pietų Amerikoje ir Meksikoje. Laikui bėgant, radosi vis naujų rūšių, įskaitant ir „Pequin“ čili pipirą. Tenykštės civilizacijos savo patiekaluose čilius naudojo jau 7000 metų prieš mūsų erą. Į Europos virtuves aitriuosius pipirus atvežė Kristupas Kolumbas. Kolumbą suviliojo čili pipirų savybės, kurios primena paprikas, tad šis pipirus pargabeno į Europą, kur tuo metu jie buvo itin brangūs. Aitrieji pipirai yra Solanaceae šeimos dalis, kaip ir pomidorai, bulvės bei baklažanai. Pequin aitrieji pipirai auga ant krūmų, karštuose ir labai saulėtuose regionuose. Jie taip pat kartais vadinami „chiltepines“ arba „chile silvestre“. Augimo metu čiliai keičia spalvą nuo žalios iki juodos ir galiausiai raudonos spalvos kai pilnai sunoksta. Kiekvienas krūmas duoda nemažą, apie 15 mm ilgio, čili pipirų derlių. Pagrindiniai „Pequin“ aitriųjų papirų ūkiai yra Meksikoje. „Pequin“ yra labai aštrus pipiras pasižymintis švelniomis ir vaisinėmis skonių natomis. Šie pipirai naudojami gaminant aštrius padažus, sriubas bei aromatizuojant actus. Aštrumas Skovilio skalėje 8/10. Naudodami šiuos pipirus būkite atsargūs, netrinkite akių ar kitų jautrių kūno vietų. Sudedamosios dalys Pequin čili pipirai (Capsicum annuum). Grynasis kiekis: 30 g. Kilmės šalis: Meksika. Laikymo sąlygos Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Daugiau paveikslėlių
„Pequin“ čili pipirai TERRE EXOTIQUE, 30 g.
€ 6.90 PVM
Šie maži ir apvalūs čili pipirai iš Meksikos yra itin dekoratyvūs, bei dar vadinami paukščių čili pipirais. Tai itin aštrus pipiras su švelniomis ir vaisinėmis skonių natomis, dėl kurių jis yra puikus chili con carne bei ant grotelių keptos mėsos partneris.
Turime
Papildoma informacija
Svoris | 0.03 kg |
---|---|
Išmatavimai | 5 × 5 × 8 cm |
Rašyti atsiliepimą gali tik prisijungę pirkėjai, kurie yra įsigiję šį produktą.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.