Ypač tyras alyvuogių aliejus yra sertifikuotas ir atspindi geriausias Umbrijos alyvuogių aliejaus tradicijas.
Jis gaunamas iš rankomis nuskintų Moraiolo (ne mažiau kaip 60 proc.), Leccino ir Frantoio veislių alyvuogių, kurios apdorojamos per 24 valandas taikant tradicinį šaltos ekstrakcijos procesą.
Dėl didelio oleino rūgšties (ne mažiau kaip 76 proc.) ir polifenolių kiekio šis aliejus yra labai aukštos kokybės ir labai gerai išsilaiko.
Šiam produktui būdinga žalia aukso spalva, švarus, gaivus alyvuogių aromatas su daržovių prieskoniais, intensyvus vaisių skonis su maloniu aštrumo pojūčiu, kai jis šviežiai išspaustas, o subrendęs – harmoningas ir subalansuotas.
D.O.P. – Denominazione di Origine Protetta reiškia, kad tai yra saugoma kilmės vietos nuoroda. Alyvuogių aliejus pagamintas pagal griežtus kokybės standartus, naudojant tradicinius metodus konkrečioje geografinėje vietovėje. Tokie produktai pasižymi patikimumu, išskirtiniu skoniu bei aromatais, būdingais tam konkrečiam regionui užtikrinant aukščiausią kokybę. D.O.P. padeda Italijoje bei kitur Europoje apsaugoti produktus nuo klastočių bei žemos kokybės išsaugant autentiškumą.
Alyvuogių aliejų gamina šešios Bartolini kartos
Alyvuogių auginimas Umbrijoje turi senas šaknis, siekiančias etruskų laikus, o jo istorija glaudžiai susijusi su paprastu ir harmoningu gyvenimo būdu, atitinkančiu gamtos ritmą.
Būtent vaizdingose Umbrijos kalvose 1850 m. prasidėjo nepaprasta Bartolini aliejaus spaudyklos istorija. Įmonė, kurią jau šešias kartas su aistra ir atsidavimu saugo ta pati šeima.
Bartolini ūkis įsikūręs vaizdingoje Nera upės gamtos parko aplinkoje, tarp putojančio vandens, didingų kalnų ir šimtamečių miškų.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.